Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.05.2023 01:30

Do národného ocenenia Enviromesto sa môžu mestá prihlásiť do 5. júna


Ilustračná snímka.


Jeho cieľom je poukázať na potrebu zlepšovania mestského životného prostredia a zároveň oceniť samosprávy, ktoré idú príkladom. Informovala o tom Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).


"Práve táto kampaň je ideálnou príležitosťou predstaviť verejnosti a obyvateľom úsilie, ktoré slovenské mestá vyvíjajú v konkrétnych oblastiach ochrany a tvorby životného prostredia," skonštatovala SAŽP.

Zapojiť sa môže každá obec so štatútom mesta. Hodnotiaca komisia bude podľa agentúry posudzovať aktivity s environmentálnym dosahom na mestské prostredie, ktoré samospráva zrealizovala za posledné dva roky do uzávierky prihlášok. Tie je potrebné poslať elektronicky.

Prihlásené mestá zabojujú o tri ocenenia v týchto oblastiach – zelené a obehové hospodárstvo, ochrana prírody a krajiny a zdravé mesto. "Laureátom národného ocenenia Enviromesto 2023 môže byť len tá samospráva, ktorá sa prihlási do všetkých oblastí a preukáže komplexné výsledky. Počas predchádzajúcich ročníkov boli ocenené samosprávy napríklad za nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom, za aktívny prístup k riešeniu problematiky mobility v meste či za ochranu vtáctva v mestskom prostredí," priblížila SAŽP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Zvolen je „Enviromesto“ vďaka projektu adaptácie na zmeny klímy
V prvom ročníku súťaže Enviromesto 2017 sa ušla cena aj Zvolenu. Súťaž organizovalo Ministerstvo životného prostredia spolu s jej národným koordinátorom - Slovenskou agentúrou životného prostredia.
viac
04.05.2023
Mestá sa môžu zapojiť do 4. ročníka národného ocenenia Enviromesto 2023
Slovenské mestá sa môžu od štvrtka zapojiť do štvrtého ročníka národného ocenenia Enviromesto 2023. Prihlasovanie potrvá do 5. júna.
viac
30.05.2023
Slovenské samosprávy opäť zabojujú o titul ENVIROMESTO 2023
Samosprávam zostáva už iba týždeň na prihlásenie sa do 4. ročníka kampane ENVIROMESTO 2023. Posledný termín na podanie prihlášok je 5. jún.
viac
14.06.2023
Do štvrtého ročníka ocenenia Enviromesto 2023 sa zapojilo 11 samospráv
Do štvrtého ročníka národného ocenenia Enviromesto 2023 sa zapojilo 11 samospráv. Nechýba medzi nimi Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Handlová, Vrútky, Púchov, Žilina, Lučenec, Bardejov, Piešťany, Prešov a Krupina. Informovala o tom Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %