Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
25.04.2022 10:35

Do rozvoja obce investovali vlani takmer 1,52 milióna eur


Ilustračná snímka.


Takmer 1,52 milióna eur investovali vlani vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica do rozvoja obce. Z toho zhruba 83 percent bolo z dotácií, ktoré sa podarilo obci získať.


Ako informuje starosta Martin Kminiak, peniaze sa použili napríklad na záchranné práce pri sanácii zosuvného svahu v obci, vybudovanie kompostoviska, asfaltovanie miestnych komunikácií, ale tiež na rekonštrukciu pomníka padlých, obecného rozhlasu či doplnenie verejného osvetlenia. Dokončila sa aj rekonštrukcia hasičskej zbrojnice. Obec okrem toho vypracovala aj dokumentáciu pre projekt výstavby telocvične a pre projekt rekonštrukcie domu smútku.

„Zapojili sme sa aj do výzvy Ministerstva kultúry SR na získanie finančných prostriedkov na rekonštrukciu sochy svätého Vendelína. Prostredníctvom výzvy Ministerstva vnútra SR by sme chceli získať financie na vybudovanie chodníka, ktorý by nadviazal na posledný dokončený úsek od rodiny Hajduovej až po zosuv svahu,“ priblížil starosta.

Obec sa aktuálne zaoberá aj možnosťou budovania chodníkov v hornej časti obce a pripravuje podklady na podanie žiadosti na vybudovanie zberného dvora a doplnenie chýbajúcej techniky.

Samospráva tiež podala žiadosť na získanie finančných prostriedkov na rekonštrukciu čistiarne odpadových vôd. Rozhodla sa tiež zapojiť do výzvy, ktorá by pomohla zmodernizovať kultúrny dom. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
20.12.2021
Mesto Košice bude v roku 2022 hospodáriť s rozpočtom viac ako 265 miliónov eur
Mesto Košice bude v roku 2022 hospodáriť s rozpočtom vo výške viac ako 265 miliónov eur. Vo štvrtok ho schválilo mestské zastupiteľstvo (MsZ). Ako potvrdil primátor Jaroslav Polaček, rozpočet je vyrovnaný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %