Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.04.2023 09:30

Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém, mesto naň získalo eurofondy


Ilustračná snímka.


Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém. Projekt za takmer pol milióna eur by mal byť hotový do konca septembra. Mesto naň získalo peniaze z eurofondov.


Primátor mesta Ján Prílepok vyzdvihol, že to výrazným spôsobom skvalitní monitorovanie verejného priestoru v meste.

"Dolný Kubín bude mať koncom septembra 51 kamier. Staré sa vymenia za nové, digitálne. Tieto kamery budú umiestnené v meste tak, aby jedna nadväzovala na druhú," uviedol primátor.

Súčasťou projektu je inteligentný systém verejného osvetlenia, a tiež centrálna riadiaca platforma. V týchto dňoch začali s rekonštrukciou interiérových priestorov mestskej polície. "Jej súčasťou je prerobenie priestoru s kamerovým systémom a vytvorenie novej miestnosti na objasňovanie priestupkov," priblížil náčelník dolnokubínskej mestskej polície Dušan Medzihradský.

Vznikne aj operačný systém, ktorý bude pozostávať z počítačov a nových televízorov. Mestská polícia tak už nebude mať 20 malých monitorov, ale šesť veľkých obrazoviek. "Niektoré kamery, napríklad na detských ihriskách, budú statické. To nám umožní stály dohľad. Kamery na vstupe a výstupe z mesta zas budú schopné prečítať a identifikovať evidenčné číslo aj druh vozidla," vysvetlil Medzihradský.

Náčelník vyzdvihol, že niektoré kamery sú analytické. Znamená to, že budú schopné po správnom nastavení identifikovať priestupky a samé na ne upozornia operátora. Pribudli tiež úplne nové kamery pri Kotve a okolí, na Ulici Milana Rastislava Štefánika alebo pri mestskom akvaparku. Majú monitorovať priestory parkovísk a okolia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2020
Monitorovací systém v Dolnom Kubíne bude mať nové bezpečnostné kamery
Na bezpečnosť v Dolnom Kubíne budú dohliadať nové kamery. Jedna je umiestnená na mestskom kultúrnom stredisku na Námestí slobody, druhá kamera bude v najbližších dňoch osadená na Zmeškalovom dome na Hviezdoslavovom námestí a nahradí tak starú analógovú.
viac
23.10.2021
Dolnooravská nemocnica rozširuje lôžkovú časť ortopedického oddelenia
Po oddeleniach chirurgie, gynekológie, internej medicíny a oddelenia dlhodobo chorých v Dolnooravskej nemocnici prebehla komplexná modernizácia a rozšírenie ďalšieho oddelenia.
viac
20.06.2022
Nový atletický ovál otvorili pre športovcov aj verejnosť
Na štadióne MUDr. Ivana Chodáka v Dolnom Kubíne otvorili minulý týždeň v utorok 400-metrový atletický ovál aj s rozbežiskami a sektormi na atletické disciplíny.
viac
15.05.2023
V Dolnom Kubíne vybudovali novú pumptrackovú dráhu
Novú, viac ako 120-metrovú pumptrackovú dráhu pre fanúšikov kolesových športov otvorili minulý týždeň na sídlisku Bysterec v Dolnom Kubíne. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %