Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.08.2022 11:40

Dolný Kubín získal za štyri roky 1,5 milióna eur z externých zdrojov


Dolný Kubín modernizácia. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Dolný Kubín získalo v uplynulých štyroch rokoch 1,5 milióna eur z externých zdrojov. Takmer polovica, 728 000 eur, boli prostriedky zo zdrojov Európskej únie.


Použili ich na vybudovanie mestského trhoviska, vytvorenie nového vnútrobloku na sídlisku Brezovec aj na zriadenie voľných WiFi zón. Samospráva dostala financie aj na projekt v oblasti moderných technológií so zameraním na bezpečnosť obyvateľov. Uviedla to Beáta Valeková z referátu regionálneho rozvoja a cestovného ruchu mestského úradu v Dolnom Kubíne.

Druhú časť externých peňazí mesto získalo ako dotácie zo štátneho rozpočtu. "Obnovili sme za ne telocvičňu Základnej školy Martina Kukučína, zrekonštruovali atletickú dráhu a zimný štadión, tiež dve hasičské zbrojnice v meste," vymenovala Valeková. Doplnila, že samospráva sa pripravuje na vybudovanie nového inkluzívneho ihriska zameraného na hendikepované deti.

V tomto roku mesto žiada o 600 000 eur z externých zdrojov, z čoho pol milióna predstavuje projekt na rekonštrukciu materskej školy na ulici Odbojárov. "Projektové obdobie čerpania eurofondov sa aktuálne končí a pripravujeme sa na nové. V tomto ohľade sa zameriame na strategické projekty. Pôjde o rekonštrukcie budov - synagógy, mestského kultúrneho strediska i historickej budovy mestského úradu," priblížila Valeková.

Naznačila, že tiež pripravujú vybudovanie mestskej cyklotrasy či sociálne projekty. Tento rok sa podľa jej slov v Dolnom Kubíne vďaka peniazom zo súkromného sektora podarí vybudovať aj dva športovo-oddychové areály.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
Cenu primátora si prevzali Oravské múzeum aj tri osobnosti mesta
Z rúk primátora mesta Dolný Kubín Romana Matejova si v stredu 21. novembra prevzali Cenu primátora mesta traja Dolnokubínčania a jedna inštitúcia, ktorá už viac ako 35 rokov sídli na území mesta.
viac
15.03.2019
Radnica podporí dotáciou desiatky projektov a organizácií
Športové a kultúrne organizácie v meste Dolný Kubín podporí samospráva sumou 138.365 eur. Finančné prostriedky na činnosť pre 29 združení a 52 projektov schválili mestskí poslanci na poslednom rokovaní.
viac
15.04.2019
Oravská galéria získala vlani dotácie z FPU na sedem projektov
Sedem projektov Oravskej galérie (OG) v Dolnom Kubíne získalo minulý rok dotáciu z Fondu na podporu umenia (FPU). Financie v celkovej výške viac ako 35.000 eur boli použité na nadobudnutie a odborné ošetrenie zbierkových predmetov a výstavnú činnosť. Informovala o tom riaditeľka galérie Eva Ľuptákov
viac
31.05.2022
Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov
Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %