Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
24.07.2020 12:20

Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia


Ilustračná snímka.


Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.


„V prehriatom mestskom prostredí majú vtáky neraz problém dostať sa k vode,” približuje Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia dúbravského miestneho úradu. Podotýka, že do aktivity sa môžu zapojiť aj samotní obyvatelia, stačí keď počas prechádzky v prípade potreby doplnia do napájadiel vodu, ak budú mať nejakú po ruke.

Napájacie misky sú v parku pri Horanskej studni, v záhrade pri miestnom úrade na Žatevnej ulici, v Parku Pekníkova, pri Dome kultúry Dúbravka a pri štyroch detských ihriskách - Duna na Valachovej ulici, Nejedlého pri základnej škole, na Ulici kapitána Rašu a na ulici Karola Adlera pri bývalej tanečnej škole.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2017
Horúčavy trápia aj vtáctvo v mestách
Horúčavy, ktoré zasiahli Slovensko, sú záťažou nielen pre ľudí, ale aj hniezdiace vtáctvo. Ornitológovia zaznamenali mnohé dehydrované vtáky, a preto prosia ľudí o pomoc. Nedostatkom vody počas horúcich dní trpia predovšetkým druhy žijúce v meste.
viac
03.08.2020
Ružinov osádza vtáčie napájadlá s vodou, ale aj napájadlá pre ježkov
Bratislavský Ružinov začal s osádzaním napájadiel s vodou, aby pomohol operencom a ježkom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní.
viac
20.11.2020
Dúbravka premenila vtáčie napájadlá na kŕmidlá
Bratislavská Dúbravka zmení vtáčie napájadlá, ktoré pomáhali v lete a počas jesene na kŕmidlá. Napájacie misky na reťaziach s vtáčou plastikou preto mestská časť naplnila zrnkami a lúpanou slnečnicou. Informovala o tom hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %