Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.06.2022 08:25

Na námestí pribudol vodný bar, otvorený bude počas horúcich letných dní


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Na Námestí sv. Egídia v Poprade pribudol vodný bar, samospráva tak reaguje na veľmi horúce letné dni a prináša možnosť osviežiť sa bezplatne.


Primátor mesta Anton Danko v tejto súvislosti uviedol, že práve v centre je najväčšia koncentrácia obyvateľov i návštevníkov.

Pitná voda z vodovodu je k dispozícii v stánku umiestnenom v blízkosti fontány. Bude otvorený výhradne počas horúcich letných dní od pondelka do nedele v čase od 11. do 17. hodiny. V prípade nepriaznivého počasia, čiže ochladenia alebo dažďa, bude bar zatvorený. Nápoj sa podáva iba v ekologicky bio rozlozitelnych pohároch, ktoré sú šetrné k prírode. Aj takouto formou prispieva mesto k eliminácii používania plastových jednorazových výrobkov. Radnica myslela aj na domácich miláčikov, pre nich sú taktiež pripravené misky s čerstvou vodou.

Snahou samosprávy je takto predchádzať kolapsom či iným zdravotným komplikáciám v dôsledku nedostatku tekutín v ľudskom organizme.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2017
Horúčavy trápia aj vtáctvo v mestách
Horúčavy, ktoré zasiahli Slovensko, sú záťažou nielen pre ľudí, ale aj hniezdiace vtáctvo. Ornitológovia zaznamenali mnohé dehydrované vtáky, a preto prosia ľudí o pomoc. Nedostatkom vody počas horúcich dní trpia predovšetkým druhy žijúce v meste.
viac
27.06.2020
Leto na námestí bude patriť Kratochvíľkam či prechádzkam históriou
Námestie baníkov v Handlovej pokryjú počas júla a augusta prázdninové atrakcie. Letné podujatia pripravujú pracovníci domu kultúry aj s ohľadom na bezpečnosť v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
16.06.2023
Po ročnej prestávke vypravia na trať TEŽ historickú električku Kométa
Na Tatranské elektrické železnice (TEŽ) po viac ako roku opäť vypravia historickú električku Kométa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %