Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.02.2020 08:50

Facebook spúšťa na Slovensku a v ČR "fact-checkingový" program


Ilustračná snímka: (int.).


Spoločnosť Facebook v utorok (11. 2. 2020) oznámila spustenie svojho „fact-checkingového“ programu na Slovensku a v Českej republike v spolupráci s Agence France-Presse (AFP).


Spoločnosť spúšťa program v rámci boja proti dezinformáciám, spolupracuje zároveň s nezávislými „fact-checkermi“ tretích strán z celého sveta, ktorí posudzujú a hodnotia presnosť obsahu na jej platforme.     

„Máme radosť, že môžeme v spolupráci s AFP spustiť náš 'fact-checkingový' program na Slovensku a v Českej republike. Boj s nepravdivými správami je záväzok, ku ktorému pristupujeme veľmi vážne, a preto neustále pracujeme na nových spôsoboch, ako zabrániť šíreniu dezinformácií na našej platforme,“ uviedol Strategic Partner Development Manager pre Európu, Blízky východ a Afriku vo Facebooku Guido Buelow.     

Akonáhle „fact-checker“ vyhodnotí správu ako nepravdivú, Facebook ju začne zobrazovať nižšie vo svojich "Novinkách", čím má znížiť jej šírenie. Spoločnosť chce tak zabrániť šíreniu hoaxu, a tým znížiť počet ľudí, ktorým sa táto správa zobrazí. Ak bude správa označená ako nepravdivá, Facebook na to upozorní užívateľov, ktorí tento príspevok uvidia alebo sa ho budú snažiť šíriť.     

V súčasnej dobe má táto sociálna sieť viac než 50 partnerov, ktorí po celom svete overujú obsah vo viac než 40 jazykoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
BSK: Župa informačným bodom pre cezhraničnú spoluprácu
Bratislavský samosprávny kraj sa stal Infobodom pre Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko (Interreg V-A SK-HU).
viac
18.03.2017
Lepšie nastavenie reforiem na Slovensku
Operačný program Efektívna verejná správa zaviedol v programovom období 2014 - 2020 nový prvok do správy eurofondov. Po dohode s Európskou komisiou vypĺňajú všetky verejné inštitúcie uchádzajúce sa o zdroje reformný zámer.
viac
30.03.2020
Slovákom je od pondelka umožnený tranzit územím Českej republiky
Občanom SR je od pondelka (30. 3.) od polnoci umožnený tranzit územím Českej republiky. Podmienkou tranzitu je však, že sa uskutoční v čo najkratšom čase len s nevyhnutnou prestávkou a počas celého tranzitu územím Česka platí povinnosť mať zakrytý nos a ústa rúškom alebo šatkou.
viac
20.04.2021
NS MAS chce nové pravidlá pre budúce programové obdobie
Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR pripravila na 23. apríla online konferenciu Ako ďalej LEADER na Slovensku v rokoch 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %