Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.07.2020 08:00

Iniciatíva #niesomprasa nabáda ľudí, aby čistili miesta v prírode


#niesomprasa


Iniciatíva #niesomprasa nabáda návštevníkov prírody, aby vyčistili miesto, kde sa nachádzajú. Do výzvy s názvom Vyčisti chlievik! sa môže zapojiť každý, kto má mobilný telefón a chuť pomôcť.


Trvá od soboty do konca budúceho týždňa (12. 7). Informovala o tom jedna z iniciátoriek projektu Michaela Grendelová.

„Urobte fotografiu alebo nakrúťte krátke video na tému Vyčisti chlievik. Pochváľte sa nám so svojimi úlovkami a pošlite nám ich prostredníctvom sociálnych sietí. Nielenže všetky vaše príspevky radi zverejníme, ale tie najkreatívnejšie a najlepšie odmeníme. Chceme byť stále aktívni a veríme, že sa pripojíte aj vy. Odrazí sa to na čistote slovenských lesov a prírody,” priblížila Grendelová.

Kampaň #niesomprasa vysvetľuje návštevníkom slovenských krajov, ako sa v tomto prostredí správať. Záštitu nad kampaňou prevzali CEEV Živica, Klub slovenských turistov, Národná asociácia horských vodcov Slovenskej republiky a Národný park Muránska planina.

Iniciatívu možno podporiť zodpovedným správaním sa v prírode, šírením myšlienky na sociálnych sieťach či registráciou na webe www.niesomprasa.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2017
Z kanalizácie robia nezodpovední ľudia smetisko
Ľudia často z nevedomosti alebo nezodpovednosti vypúšťajú do verejnej kanalizácie aj odpadové vody, ktoré obsahujú to, čo tam nepatrí. Napríklad, splachujú zvyšky jedál, pričom tie môžu spôsobiť, že pritiahnu potkany a to nie je nič príjemné. Jedlo ale nie je jediné, čo do kanalizácie nepatrí.
viac
22.07.2020
V prírode sa najviac povaľujú plasty, plechovky a zvyšky cigariet
Kým na západe SR s vyše 24 percentami voľne pohodeného komunálneho odpadu (litteringu) dominujú rôzne druhy plastov, rovnako ako na východe (vyše 34 %), v strede SR ľudia najviac odhadzujú nápojové plechovky (vyše 25 %).
viac
26.08.2020
Koniec prázdnin bude patriť očiste prírody
Posledné prázdninové dni budú na Slovensku a v Česku patriť očiste prírody, vyzýva na to aj iniciatíva #niesomprasa.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %