Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.07.2021 09:30

K. Mitrík otvoril 3. ročník Letného štúdia NKÚ SR - pohľad do kuchyne kontroly


Snímka zdroj: (tasr).


Zákulisie sveta najvyšších kontrolných inštitúcii poodhaľuje tretí ročník Letného štúdia NKÚ SR, ktoré včera (5. 7.) otvoril svojimi odpoveďami predseda úradu Karol Mitrík.


Rozhovory so slovenskými i zahraničnými respondentami o fungovaní kontroly a auditu v Európe i na Slovensku, budú zverejňované na sociálnych sieťach – prioritne YouTube kanále úradu týždenne počas celého leta.

„Kontrolóri musia byť ešte lepšie pripravení a vedieť ešte viac ako tí, ktorí realizujú tú-ktorú verejnú politiku,“ zdôrazňuje Karol Mitrík. Dostáva sa tomu úradu uznania? Má váhu v slovenskej spoločnosti? Prečo pristúpil k razantnému rozšíreniu možnosti pracovať z domu? Na odpovede na tieto otázky nadviaže v druhej časti Letného Štúdia NKÚ 2021 podpredseda úradu Ľubomír Andrassy. Ten na svojom obľúbenom letnom mieste prezradí okrem iného podrobnosti o výbere tém a príprav kontrol.

V ďalších dieloch sa prenesieme na pôdu tém udržateľnosti v OSN, vzdelávania s prestížnymi profesormi i lektormi, ale aj praktických záležitosti kongresu EUROSAI. Tie poodhalí predseda českého NKÚ Miloslav Kalla , ktorý predsedá aj európskym kontrolórom.

Pozývame Vás sledovať “kontrolórsky život zo zákulisia” počas horúcich letných dní na YouTube, Facebooku, Twitteri, LinkedIN či Instagrame.

Autor: (Ing. Janka BURDOVÁ,PhD., NKÚ SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2021
Letné štúdio 2021 s MuMap tímom
V ďalšej časti Letného štúdia 2021 Vám tím aplikácie MuMap - interaktívnej mapy Slovenska s aktuálnymi zisteniami Najvyššieho kontrolného úradu v mestách a obciach - predstaví aktuálne vylepšenia a zdokonalenia aplikácie vo viacerých smeroch.
viac
17.08.2021
Letné štúdio 2021 s Ľubomírom Andrassym
V ďalšej časti Letného štúdia NKÚ vysvetľuje podpredseda úradu Ľubomír Andrassy, na čo je dobrá existencia úradu a vysvetľuje, o čom je kontrola a o čom nie je.
viac
25.08.2021
Letné štúdio 2021 s expertom na kontrolnú činnosť zo Švédska
Dávame do pozornosti ďalšiu časť Letného štúdia NKÚ 2021, v ktorom sa o svoje skúseností podelí expert na kontrolnú činnosť zo Švédska Kjell Larson, ktorí školil aj kontrolórov NKÚ.
viac
02.09.2021
NKÚ: Záver letného štúdia s predsedom úradu
Dávame vám do pozornosti záverečnú časť Letného štúdia s NKÚ s predsedom úradu, ktorý hovorí, že bez vnútornej kontroly a bez kvality kontroly nemôže fungovať žiadna inštitúcia, čiže ani Najvyšší kontrolný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %