Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.07.2020 08:15

Kysucké múzeum v Čadci pozýva na podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok


Plagát.


Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júla 2020.


Program na tomto podujatí bude naozaj bohatý. Môžete sa tešiť na komentovanú ukážku spracovania vlny na pódiu pri objekte Krčma z Korne spojenú s prezentáciou kramplovania, pradenia, tkania a výroby povrazov. Účinkovať bude aj ľudová hudba Potasz a to najskôr na Stanici Skanzen, ale aj počas jazdy Historickou lesnou úvraťovou železnicou a poobede i na pódiu.

Počas hudobného vystúpenia budú mať návštevníci možnosť vyskúšať si predvádzané remeslá.

Pozriete si ako sa strihajú ovečky, ale nebude chýbať ani tradičná kuchyňa starých materí. Ťahanie korbáčikov, bryndzová nátierka s chlebom, bryndzové halušky, baraní guláš či zemiaky plnené bryndzou. Aj toto budete môcť ochutnať počas nedele 26. júla.

Partnerom podujatia je spolok Koliba z Českej republiky a je realizované v rámci projektu Medzinárodná prezentácia ovčiarstva v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia. Fond je hlavným partnerom projektu.

Program:

11.00 - 12.00 hod. vystúpenie ľudovej hudby Potasz - Stanica Skanzen a HLÚŽ

12.00 - 13.00 hod. komentovaná ukážka spracovania vlny na pódiu

14.00 hod. vystúpenie ľudovej hudby Potasz na pódiu

15.00 hod. komentovaná ukážka spracovania vlny

Autor: (Alexandra JANIGOVÁ, Kysucké múzeum v Čadci)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
07.07.2020
V Múzeu kysuckej dediny bude rozvoniavať med
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci so ZO SZV Stará Bystrica, ZO SZV Kysucké Nové Mesto a RZ SZV Žilina, vás pozývajú do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke na obľúbené podujatie Včelárska a sladká nedeľa.
viac
03.09.2020
V Múzeu kysuckej dediny vám priblížime tradície spojené s Dožinkami
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke dňa 6. septembra 2020 podujatie pod názvom Ospievané Beskydy – Dožinky.
viac
11.09.2020
Dni dreva v Múzeu kysuckej dediny
V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke usporiada občianske združenie Klub priateľov pre záchranu kultúrnych a historických pamiatok Kysúc dňa 13. septembra jedinečné podujatie Deň múzeí v prírode - Deň dreva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %