Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.06.2022 02:25

Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky


Snímka zdroj: (FB / Priznania a zazitky vlekarov a lanovkarov).


Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky. Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Za firmu Swam to uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.


"Niektoré vleky budú ponúknuté na odpredaj. Montovať sa bude v stredisku Búče – Renčišov a na Regetovke. Jeden z vlekov, ktorý ide na Hrešnú, zostane na svojom mieste. Budúcu letnú sezónu by mal slúžiť cyklistom, respektíve kolobežkám. Ďalšie vleky sú demontované a uskladnené v stredisku Jahodná," povedal Petróci, ktorý je zároveň vedúcim lyžiarskeho strediska na Jahodnej.

V súčasnosti z Kavečian zvážajú materiál a upravujú pozemok po odstránení vlekov. Ako pripomenul, kým mali pozemky v nájme, nákladná bola aj ich údržba. "Každý rok bolo treba stredisko vykosiť, aby mohlo byť v zime v prevádzke, ale vzhľadom na predchádzajúce sezóny sme sa ani nepúšťali do zasnežovania, jednoducho to nevychádzalo," vysvetlil s tým, že na prevádzku by bol potrebný investor, ktorý by dokázal zafinancovať aj slabú sezónu. Snehové podmienky v tomto stredisku sú podobné ako na Jahodnej a technické zasnežovanie, ktoré je podľa jeho slov nákladné, je nevyhnutné.

Čo sa týka Jahodnej, v blízkej budúcnosti chcú zefektívniť práve zasnežovanie, a to aby mohli sezónu otvárať skôr. "Chceli by sme tiež rozšíriť vleky pre lyžiarske školy, lebo v posledných rokoch sme pre veľký záujem na hranici kapacít. Pôjdeme tak tou cestou, aby sme vystavali nejaký vlek," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2020
Krojovka na svahu
Na svahy lyžiarske strediska Mýto Ski & Bike centrum opäť zavítajú tradície. Ľudová hudba, kroje, skvelé jedlo a parádne zábava na Vás čaká už túto sobotu 1. februára.
viac
05.12.2020
Na Donovaloch sa už lyžuje, stredisko tvrdí, že mohli otvoriť
Lyžiarske stredisko na Donovaloch otvorilo v piatok lyžiarsku sezónu. Lyžuje sa zatiaľ v časti Záhradište a v prevádzke je aj večerné lyžovanie. Informovalo o tom stredisko na sociálnej sieti. Zároveň zdôraznilo, že za aktuálne platnej legislatívy môže byť otvorené.
viac
25.11.2023
Vysoké Tatry: Vďaka ochladeniu začínajú zasnežovať aj menšie lyžiarske strediská
Vďaka ochladeniu postupne začínajú zasnežovať aj menšie lyžiarske strediská v tatranskom regióne. Technický riaditeľ Snowpark Lučivná Miroslav Šukola pre TASR potvrdil, že snežné delá spustili v noci na štvrtok. Veria, že do Vianoc sa im podarí pripraviť celé stredisko.
viac
02.12.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná spustí sezónu na Mikuláša
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach spustí lyžiarsku sezónu v stredu (6. 12.) otvorením detskej zjazdovky. Pre TASR to potvrdil vedúci strediska Rastislav Kohan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %