Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.02.2024 01:10

Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny


Ilustračná snímka: mesto Handlová


Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny, ktoré zriadilo pred dvoma rokmi v priestoroch budovy bývalej strednej priemyselnej školy. K zrušeniu pristúpi na základe pokynu Okresného úradu Prievidza. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Dočasné útočisko našlo v ubytovaní v prvej väčšej vlne približne 40 ľudí. Potom ich mesto postupne umiestňovalo do iných dočasných ubytovaní," spomenula Paulínyová. Samospráva podľa nej brala ohľad i na to, v akom zdravotnom stave boli odídenci.         

Mesto dočasné ubytovanie ruší v týchto dňoch. "Priestory by mali byť kompletne uvoľnené do konca marca," priblížila hovorkyňa mesta. Zároveň vyzdvihla spoluprácu s firmami, dobrovoľníkmi a strednou odbornou školou pri zriaďovaní hot-spotu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2022
M. Vallo: V Bratislave pripravujeme pre utečencov veľkokapacitné centrum pomoci
Bratislava pripravuje zriadenie veľkokapacitného centra pomoci. Oznámil to bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že sa chystajú aj na scenár, keď v meste bude nutné ubytovať rádovo tisícky ľudí z Ukrajiny.
viac
07.03.2022
Matovič: Obce vyplatia ubytovacie príspevky, keď ich dostanú od štátu
Príspevok za ubytovanie utečencov budú vyplácať obce po tom, čo dostanú prostriedky od štátu. Majú ich mať k dispozícii v nasledujúcom mesiaci po ubytovaní utečencov.
viac
08.12.2023
Príspevok za ubytovanie odídencov z Ukrajiny sa bude poskytovať do konca marca
Vláda schválením návrhu nariadenia predloženého ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom v stredu 6. decembra 2023 reagovala na potrebu zabezpečiť ubytovanie pre odídencov a odídenkyne, ktorí opustili Ukrajinu z dôvodu pretrvávajúceho vojnového konfliku zo strany Ruska.
viac
24.01.2024
Zmluvy o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídencov - do konca januára
Zmluvy o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídencov od júna do decembra 2023 treba predložiť do konca januára. Ministerstvo dopravy pripomína podnikateľom, ktorí poskytli ubytovanie odídencom v mesiacoch jún až december 2023, aby návrh zmlúv predložili najneskôr do 30. januára 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %