Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.12.2018 01:25

Mesto Hlohovec ide od januára do rozpočtového provizória


Ilustračná snímka (hlohovec.sk)


Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec, ktoré na štvrtok 27. decembra 2018 zvolal primátor Miroslav Kollár netrvalo ani desať minút. Poslanci mali prerokovať opravu už raz schváleného, no chybného rozpočtu.


Pre neúčasť väčšiny poslancov primátor konštatoval, že zastupiteľstvo je neuznášaniaschopné  a mesto ide do rozpočtového provizória.

Na rokovanie MsZ prišlo sedem zo sedemnástich poslancov, potrebných je deväť. Prítomní neboli traja členovia Mestskej rady, ktorí 20. decembra 2018 odporučili rozpočet prerokovať v predloženej podobe s tým, že na zastupiteľstve poslanci navrhnú zoznam investičných akcii, ktoré sa nebudú zazmluvňovať až do prvého zastupiteľstva v novom roku.

Primátor Kollár po rokovaní uviedol: „Zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné, opravený rozpočet sme teda nemohli prerokovať a ideme do rozpočtového provizória. Nie je to síce nič protizákonné, ale je to zbytočné a znamená to zbytočné komplikácie, nie pre mňa, ale pre mestské organizácie, najmä školy a mesto ako také. Navyše je provizórium úplne zbytočné hneď z niekoľkých dôvodov. Napríklad, takmer identický rozpočet (bez opravenej chyby, za ktorú sme sa ospravedlnili) schválila väčšina (9) poslancov súčasného zastupiteľstva už 6. decembra. Ak dnes niekto ešte stále argumentuje potrebou času na naštudovanie rozpočtu, odporúčam mu začať študovať zákony, ktorými sa má vo svojej práci poslanca riadiť. Štandardný termín je 15 dni na zverejnenie rozpočtu pred konaním zastupiteľstva, v rámci ktorého prebehnú komisie aj mestská rada. Takto to bolo vždy. Navyše tento konkrétny návrh rozpočtu je zverejnený asi od 19. novembra a 5 zo 6 nových poslancov sa zúčastnilo ako prizvaní hostia už jeho prvého pracovného prerokovania 27. novembra.“ 

Na záver primátor pozval prítomných i neprítomných poslancov na pracovné rokovanie o návrhu rozpočtu na pondelok 7.  januára 2019.

Autor: hlohovec.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2018
Bratislava: Niektoré mestské časti začnú rok 2019 v rozpočtovom provizóriu
Niektoré bratislavské mestské časti vstúpia do budúceho roka v rozpočtovom provizóriu. Finančný plán na rok 2019 síce vypracovaný je, prejsť však musí najskôr miestnymi komisiami, kým sa dostane na rokovanie zastupiteľstiev.
viac
13.02.2020
Skalickí poslanci schválili rozpočet
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici schválili na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí v stredu (12. 2. 2020) rozpočet mesta na rok 2020.
viac
16.02.2021
Dotácie z rozpočtu mesta budú rozdeľovať poslanci a primátor
Hlohovec otvoril výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu mesta pre rok 2021.
viac
23.11.2022
V Liptovskom Mikuláši sa končí rozpočtové provizórium, rozhodli o tom poslanci
Rozpočtové provizórium v Liptovskom Mikuláši sa končí. Novozvolený poslanecký zbor v pondelok (21. 11.) schválil mestský rozpočet na rok 2022. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %