Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.08.2023 10:35

Mesto pokračuje v projekte Senior karta, registrácia bude v septembri


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Breznianska samospráva spustila pred rokom projekt Senior karta, ktorého cieľom bolo podporiť a zviditeľniť drobných podnikateľov a zároveň pomôcť seniorom. Držiteľom karty poskytujú prevádzky rôzne zľavy.


O projekt je záujem, mesto v ňom preto bude pokračovať. Radnica o tom informovala na svojom webe.

"Vyzývame prevádzky, ktoré majú záujem sa do projektu zapojiť, aby nás písomne kontaktovali na adresu mestského úradu. Zároveň vyzývame seniorov s trvalým pobytom v meste Brezno, ktorí dovŕšia v tomto roku 60 rokov veku, ale i starších, čo sa predtým neregistrovali, aby využili túto možnosť," uvádza mesto.

Registrácia na Senior kartu sa uskutoční 4. až 8. septembra v Dennom centre Prameň a je možná len osobne, prípadne tak môžu urobiť príbuzní alebo iná blízka osoba. Jednoeurový poplatok za výrobu karty sa hradí pri registrácii.

Prevádzky v Brezne, ktoré poskytujú zľavy, sú označené žltou nálepkou s nápisom: Táto prevádzka poskytuje zľavu pre držiteľov Senior karty. Mesto im na základe zmluvy zabezpečuje reklamu na svojej webovej stránke a dvakrát ročne v regionálnom týždenníku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Obyvatelia mesta môžu požiadať o Senior kartu
Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Vydáva ju odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.
viac
28.12.2017
Regionálna karta prinesie návštevníkom Slovenského raja výhody
Každý, kto sa ubytuje v niektorom z partnerských ubytovacích zariadení v regióne Slovenského raja aspoň na dve noci, získa od 1. januára 2018 zdarma regionálnu turistickú kartu Slovenský raj & Spiš.
viac
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
24.01.2022
Brezno spustilo novinku pre seniorov
Breznianska samospráva spustila projekt Senior karta pre ľudí nad 60 rokov, ktorá im zhruba v 30 prevádzkach v meste označených žltou nálepkou a textom umožní využívať rôzne zľavy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %