Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2019 02:25

Mesto pripravuje veľké jarné upratovanie


Ilustračná snímka (tasr)


V Topoľčanoch sa od 18. marca začína veľké čistenie mesta. Ako informovala radnica, kontajnery na odpad budú v jednotlivých častiach mesta pristavované do 14. apríla.


V Topoľčanoch sa od 18. marca začína veľké čistenie mesta. Ako informovala radnica, kontajnery na odpad budú v jednotlivých častiach mesta pristavované do 14. apríla.

Obyvatelia Topoľčian budú môcť využívať veľkoobjemové kontajnery, do ktorých bude možné vykladať veci, ktoré sa do bežných 1100-litrových nádob nezmestia. "Neslúžia však na zber bioodpadov v domovej zástavbe. Menšie kusy zeleného bioodpadu je potrebné vložiť do vriec a uložiť vedľa kontajnera. Väčšie konáre je zasa potrebné zviazať do zväzkov," informovala radnica.       

Magistrát zároveň upozornil, že jarné upratovanie sa nevzťahuje na likvidáciu nebezpečného odpadu. "Rôzne neónové trubice, chladničky, televízory, autobatérie a ďalší odpad je možné odovzdať bezplatne po celý rok v priestoroch dotrieďovacieho dvora na Pivovarníckej ulici. Elektroodpad sa bude zbierať aj na špeciálne označených zberných miestach v sobotu 23. marca," pripomenul mestský úrad.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Handlová plánuje čistenie mesta po zimnej údržbe aj jarné upratovanie
Mesto Handlová so spoločnosťou Hater – Handlová spol. s r. o. (správa mestkých komunikácií) vypracovali harmonogram čistenia mestských častí po zimnej údržbe. Samospráva pripravuje jarné upratovanie.
viac
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
02.04.2019
sme ZA čistejšie mesto
Po ústupe zimy a s príchodom jari začína obyvateľov nášho mesta trápiť neporiadok. Sídliská sú plné odpadkov, na chodníkoch nachádzame ohorky z cigariet, pri prechádzkach v parkoch či oddychových zónach nám zase skríži cestu množstvo obalov z potravín a nápojov.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %