Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
07.07.2023 08:25

Mesto zrekonštruovalo vybrané zastávky MHD, plánuje ďalšiu modernizáciu


Snímka zdroj: (Mesto Košice).


Mesto Košice ukončilo II. etapu projektu Modernizácie zastávok verejnej dopravy a informačných systémov. V rámci nej sa dočkalo v štyroch mestských častiach (MČ) rekonštrukcie šesť autobusových zastávok MHD.


Vo štvrtok slávnostne odovzdali do užívania cestujúcej verejnosti poslednú z nich. Investícia v sume takmer 511 000 eur bola financovaná prevažne z eurofondov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Ako posledné zmodernizovali zastávky v MČ Sever pri okresnom úrade. Ako pripomenul jej starosta František Ténai, boli vo veľmi zlom stave. V MČ Západ využívajú cestujúci novú autobusovú zastávku Ružová v smere do centra už od mája. Rovnako sa môžu tešiť zo zastávok Považská v smere k Hlavnej pošte. Na Staničnom námestí pribudli opravené zastávky vo všetkých štyroch smeroch a na zastávke Belehradská na Sídlisku Ťahanovce v smere do centra doplnili elektronické informačné tabule, ktoré online informujú cestujúcich o odchodoch autobusov.

"V rámci rekonštrukcie sa na zastávkach osadili nové označníky a elektronické informačné tabule s aktuálnymi príchodmi, odchodmi spojov, ktoré tam predtým chýbali. Zrealizovali sa tiež stavebné úpravy nástupných plôch zastávok a jazdných pruhov pre autobusy. Doplnili sa tiež odpadkové koše a lavičky," uvádza magistrát s tým, že nové zastávky prispejú k pohodlnejšiemu a bezpečnejšiemu cestovaniu a zároveň skrášlia verejný priestor.

Za uplynulé štyri roky zmodernizovali 35 autobusových zastávok. Mesto má vytypovaných ďalších 13, ktoré sú umiestnené v MČ Dargovských hrdinov, Sídlisko KVP, Juh, Sever a Staré Mesto. Konkrétny termín realizácie bude závisieť od získania externých finančných zdrojov z eurofondov. "Čakáme na výzvu z eurofondov, aby sme sa mohli zapojiť, požiadať o peniaze a realizovať ich," dodal primátor Jaroslav Polaček.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2018
V Senici pribudne ďalších 11 zrekonštruovaných autobusových zastávok
Mesto Senica bude aj v roku 2018 pokračovať v modernizácii zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). V minulom roku modernizovalo 12 a v tomto roku bude vynovených ďalších 11 zastávok.
viac
11.01.2021
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou ukončili
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou vo Zvolene ukončili, zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa od nového týždňa vracajú na pôvodné miesto. Iinformoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.
viac
18.02.2022
Druhá etapa obnovy zastávok MHD v Žiline si vyžiadala vyše 380 000 eur
Mesto Žilina obnovilo v druhej etape rekonštrukcie zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) päť existujúcich zastávok. Novú zastávku vybudovalo na Hôreckej ceste na sídlisku Hájik.
viac
21.02.2023
Druhá etapa modernizácie zastávok MHD sa začína v týchto dňoch
Po vlaňajších prípravných prácach sa od tohto týždňa bude pokračovať v rekonštrukcii vybraných autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ide o druhú etapu projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %