Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.04.2020 09:00

Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava ponúka online programy a podujatia


Snímka z predstavenia Koza rohatá. Snímka zdroj: (bkis.sk).


Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava (MDPOH) v Bratislave ponúka verejnosti špeciálne programy a podujatia, ktoré môžu ľudia sledovať online z domovov. Pripojilo sa tak k iniciatíve hlavného mesta "Zvládneme to aj v kultúre", ku ktorej sa pridali všetky mestské kultúrne inštitúcie.


Uplynulý víkend MDPOH ponúklo verejnosti záznam celého detského divadelného predstavenia Tri prasiatka. Spolu s Kozou rohatou sú to dva rozprávkové tituly z dielne MDPOH, ktoré bývajú často vypredané. „V ťažkých časoch, kedy sú zatvorené nielen škôlky a školy, ale aj detské kútiky a ihriská, sme sa rozhodli spríjemniť deťom čas strávený doma našimi rozprávkami,” vysvetlilo divadlo na webe hlavného mesta. Nasledujúci víkend pokračuje MDPOH vysielaním Kozy rohatej, a to v sobotu 4. apríla o 17.00 h a v nedeľu 5. apríla o 10.00 h. MDPOH na svojom webe ponúka viac informácií, ako a kde sledovať podujatia a programy online.      

Na webe Bratislavského kultúrneho a informačného strediska(BKIS) vytvorili špeciálnu sekciu s názvom Kultúra z obývačky. Verejnosť tu nájde tipy na divadelné predstavenia, čítania z kníh, virtuálne prehliadky galérií či hudobných koncertov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
09.10.2020
Liptovské múzeum chystá online vzdelávacie prenosy pre školy
Liptovské múzeum v Ružomberku pripravuje inovatívnu formu vzdelávacích programov pre školy. Prostredníctvom priamych internetových prenosov z prostredia svojich expozícií ponúkne učiteľom a žiakom vybrané témy z regionálnej histórie, národopisu i prírodných vied.
viac
11.12.2020
Ďalšia idea národnostného dištančného vzdelávania spojí výučbu a kultúru
Jókaiho divadlo v Komárne v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR podporí dištančné vzdelávanie pre školy s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
16.08.2021
Program Hrádockého kultúrneho leta nezabudol ani na tých najmenších
Práve pre deti bolo v sobotu 14. augusta 2021 pripravené predstavenie TdPASLÍK, ktoré na Námestí Františka Wisnera v Liptovskom Hrádku zahralo Divadlo na hojdačke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %