Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.03.2020 02:20

Moldava nad Bodvou začína s výstavbou nového trhoviska


Vizualizácia. Snímka zdroj: (moldava.sk).


V týchto dňoch sa začína v Moldave nad Bodvou pri Inkubátorovom dome realizovať projekt s názvom Trhovisko Encs - Encsi piactér.


Mesto naň získalo financie z cezhraničného programu Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko z akčného plánu „Employment Cross-border Action plan of the Cserehát micro-region“, ktorý obsahuje 7 projektov. Konkrétne v projekte „Meet the local needs“ je partnerom Moldava, obec Buzica, mesto Encs, obec Hidasnémeti a občianske združenie Krásny Čerehát.

Trhovisko vyrastie na západnej strane inkubátorového domu na súčasnom nespevnenom parkovisku a bude to drevená stavba - prístrešok s vegetačnou sedlovou strechou na ploche 886 m². Pod ňou bude na spevnenej ploche 36 predajných pultov, stojan na bicykle, pribudnú ďalšie stromy a lavičky. Parkovisko zostane zachované v menšom rozsahu v častiach pri podjazde a zo Školskej ulice.

V týchto dňoch uzavreli celé priestranstvo a samospráva vodičov parkujúcich áut prosí o zhovievavosť a dočasné parkovanie na iných parkoviskách v okolí. Zhotoviteľ prebral stavenisko od 1. marca a podľa zmluvy by dielo malo byť dokončené do 30. 6. 2020.

Voči letu sa už môžu obyvatelia Moldavy tešiť na čerstvú zeleninu a domáce výrobky od regionálnych výrobcov aj spoza hranice, pretože zmyslom celého programu je práve zlepšenie podmienok a zvýšenie zamestnanosti pre ľudí žijúcich v tejto prihraničnej oblasti. „Týmto projektom sa zúročuje a dostáva na vyššiu úroveň dlhoročné partnerstvo s mestom Encs a cezhraničná spolupráca v celej spádovej oblasti naberie nový impulz. Vytvorí sa nová príležitosť na predaj žiadaného sortimentu najmä pre regionálnych výrobcov, pestovateľov a samostatne hospodáriacich roľníkov,“ povedal primátor Moldavy nad Bodvou Slavomír Borovský.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
19.11.2020
Šaľa pripravuje realizáciu projektu Bicyklujme sa spoločne bezpečne
Mesto Šaľa plánuje zrealizovať projekt s názvom Bicyklujme sa spoločne bezpečne. Na jeho realizácii pracuje samospráva s partnerským maďarským mestom Oroszlány v rámci výzvy Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
24.04.2021
Nové miestne trhovisko v Moldave nad Bodvou je otvorené
Vďaka slovensko-maďarskej spolupráci vzniklo v Moldave nad Bodvou nové miestne trhovisko. Oficiálne ho otvorili v sobotu aj za účasti predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislava Trnku.
viac
24.03.2022
Novú budovu školy postavili z financií od maďarskej vlády
V novej budove v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie) začala pôsobiť cirkevná spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %