Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.04.2017 03:44

Musí vznikať toľko odpadu? Zmeňme svoje nákupné správanie.


Ilustračná snímka.


Nákup nových džínsov? Ďalšie topánky? Modernejší mobil? Každý nákup odnášate v papierovej taške alebo novej igelitke? Denne nakupujeme množstvo výrobkov a s nimi aj obaly, ktoré sa skôr či neskôr stanú odpadom.


Kupujeme balené potraviny, drogériu, ale aj ostatné veci z papiera, plastu či skla. No pri mnohých z nich máme na výber, ako ich zabalíme a prinesieme domov. Aj vy si v obchode balíte každý kus zeleniny alebo ovocia do osobitného sáčku? Potom hravo miniete namiesto jedného aj tri plastové vrecká a ešte celý nákup odnesiete v niekoľkých igelitových taškách. Spoločnosť ENVI - PAK bojuje za zníženie tvorby odpadov, a preto zverejnila edukačné video, ktoré nás naučí netvoriť zbytočný odpad.

Vzniklo pri príležitosti Dňa Zeme ako výchovná pomôcka nielen pre deti, ich učiteľov a environmentálnych pracovníkov. ENVI - PAK takto pokračuje vo výchovnovzdelávacom programe pre širokú verejnosť, ktorý naštartoval v minulom roku. Pre tieto účely vznikla aj webová stránka www.triedime.sk, ktorá sa dnes teší veľkej obľube.

Na skládkach dnes končí až 69 % všetkého nášho odpadu. Video „Musí vznikať toľko odpadu?“ vás na príklade počítačovej hry naučí nakupovať tak, aby ste už vopred rozmýšľali nad tým, ako ho tvoriť čo najmenej. Pretože prírodu najviac ochránime, ak odpad vôbec nevytvoríme. A keď už vznikne, správajme sa zodpovedne a vhadzujme ho do farebných kontajnerov! Nebuďme leniví a trieďme odpad – dáme mu nový život.

Edukatívne video si môžete pozrieť na sociálnej sieti Facebook.com/ZelenyBod alebo na Triedime.sk: http://www.triedime.sk/video/Musi-vznikat-tolko-odpadu

Autor: (ts-envi-pak)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2016
Deň Zeme a vody v Lučenci
Priblížiť obyvateľom mesta Lučenec dôležitosť ekológie a zdravého životného prostredia bolo mottom podujatia venovaného Dňu Zeme a vody. Na Námestie republiky prišli stovky detí z miestnych základných škôl.
viac
18.04.2019
Deň Zeme ponúkne osvetový program a diskusie o ekológii
Osvetový program, súťaže, prednášky a diskusie o ekológii a živote bez odpadu ponúka Deň Zeme, ktorý sa bude konať v Štúrove 26. apríla na pešej zóne. Podujatiu predchádzali viaceré ekologické i kultúrne aktivity.
viac
17.10.2019
Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu
Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
27.04.2020
Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu
Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %