Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.01.2023 10:35

Na Liptove sa lyžuje vo všetkých strediskách, snehu je dostatok


Ilustračná snímka: (visitliptov.sk).


Na Liptove sa aktuálne lyžuje vo všetkých tamojších strediskách. Upravené sú aj trasy na bežecké lyžovanie. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že ich stav pravidelne monitorujú.


"Najlepšie snehové podmienky na zjazdové lyžovanie panujú v stredisku Jasná. Veľmi dobré podmienky hlásia aj strediská Malinô Brdo, Ski Centrum Opalisko Závažná Poruba, Areál Podbreziny a Ski Centrum Demänová Rezort v Liptovskom Mikuláši, Skicentrum Žiar - Dolinky v Žiarskej doline, ako aj Čertovica," priblížila Šarafínová.

Ako uviedla, dostatok prírodného snehu zlepšil podmienky aj na bežecké lyžovanie na Liptove. "Upravené trasy monitorujeme a priebežne aktualizujeme ich stav," povedala Šarafínová. Trate sú napríklad v Liptovskej Kokave, v Smrečanoch – Žiari, v Liptovskom Mikuláši na mestskom cyklochodníku, v Závažnej Porube, v Pavčinej Lehote či v Liptovskej Štiavnici.

Riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková podotkla, že vďaka dostatku prírodného snehu pribúdajú upravené bežkárske trasy od okolia Ružomberka až po Vysoké Tatry. "Niekedy bežkárom postačí vyraziť pokojne aj niekde na polia za mestami či dedinami naprieč Liptovom a vychutnať si scenérie, ktoré náš región ponúka," skonštatovala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
02.11.2021
Spoločne za lepšími podmienkami pre cykloturistov na Liptove
Jeseň na horách je obľúbený obdobím pre turistov aj cyklistov a práve región Liptov im ponúka viac ako 850 kilometrov značených cykloturistických trás.
viac
09.02.2023
Podmienky na lyžovanie v Liptove sú výborné
Podmienky na lyžovanie v Liptove sa po minulotýždňovom snežení výrazne zlepšili, potvrdila v stredu Katarína Šarafínová z liptovskej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %