Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.04.2020 09:15

Na mládežnícky štadión je v rozpočte určených vyše 1,5 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


So stavbou mestského mládežníckeho štadióna v banskobystrickej časti Radvaň by sa mohlo začať už na prelome mája a júna.


Hoci tento zámer mesto avizovalo už v roku 2018, prestavbu športoviska zabrzdili procesy získania územného rozhodnutia a stavebného povolenia. Po dvoch rokoch je projekt v štádiu verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Informovala o tom Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.      

Štadión má slúžiť predovšetkým pre potreby tréningového procesu mládežníkov a organizovanie športových podujatí na lokálnej či národnej úrovni.     

„Zámer vybudovať mestský mládežnícky futbalový štadión vznikol ešte v čase, keď sme boli Európskym mestom športu. Z prieskumov sme zistili, že je potrebné dobudovať futbalovú infraštruktúru, ktorá bola a je dlhodobo poddimenzovaná. Naším cieľom je vytvoriť podmienky na výchovu, rozvoj a rast mladých futbalistov. Po dlhých procesoch sa dostávame takmer do finále. Športové srdce bije vo všetkých kútoch Banskej Bystrice a futbal vždy do nášho mesta patril. Tento projekt je ďalším z mnohých krokov, ktorými pomáhame futbalu prinavrátiť pozíciu, ktorú kedysi v meste pod Urpínom mal,” reagoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.      

Podľa Vladimíra Briedu, vedúceho oddelenia investičnej výstavby a riadenia projektov magistrátu, plánovaná kapacita je približne 1500 miest. Projekt počíta i s výstavbou zázemia so šatňami, bufetmi, toaletami či priestorom pre médiá. Pribudne verejné osvetlenie a viac než 170 parkovacích miest.      

Ako tvrdí magistrát, v mestskom rozpočte je na prvú fázu projektu vyčlenených 1 520 000 eur. Na výstavbu štadióna má použiť aj vládnu dotáciu vo výške 730 000 eur. Ak všetko pôjde podľa plánu a s výstavbou sa začne na prelome mesiacov máj a jún, prvé futbalové tréningy či zápasy by na novom športovisku mohli odštartovať už v budúcom roku. Priestor bude využívať Mestský futbalový klub (MFK) Dukla Banská Bystrica, ako i okolité športové kluby. Podľa odhadov ide približne o 700 až 800 futbalistov.

„V Banskej Bystrici nateraz nie je štadión s umelým trávnikom a rozmermi, ktoré požaduje UEFA v kategórii 2 pre mládežnícke a majstrovské zápasy. Keby sme nerealizovali tento projekt, nemohli by sa u nás hrať najvyššie súťaže tejto kategórie,” zdôraznil mestský poslanec Milan Smädo, manažér MFK Dukla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
16.12.2016
Banskobystričania rozhodnú v participatívnom rozpočte o 30 000 eurách
Mestské zastupiteľstvo schválilo 13. decembra 2016 navýšenie participatívneho rozpočtu oproti minulým ročníkom o 10 000 eur. Do 12. januára 2017 môžu občania podávať projekty a uchádzať sa tým o podporu z participatívneho rozpočtu.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %