Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.01.2022 03:20

Na zlepšenie sociálnych služieb v TSK pôjde tento rok viac ako 5,1 milióna eur


Snímka zdroj: (tasr).


Podmienky poskytovania sociálnych služieb v zariadeniach sociálnej starostlivosti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) majú v tomto roku zlepšiť investície za viac ako 5,1 milióna eur.


Vyplýva to z rozpočtu TSK, ktorý na decembrovom zasadnutí schválili poslanci Zastupiteľstva TSK.

Do zlepšenia podmienok poskytovania a dostupnosti sociálnych služieb investuje v tomto roku TSK z vlastného rozpočtu takmer 150 000 eur. Pre 15 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK nakúpi kraj elektrické pece a panvice, umývačky riadu, priemyselné práčky, sušičky bielizne, valcové a korytové žehliče, polohovateľné lôžka, hydraulické zdvíhacie stoličky, transportné vozíky a podobne.

V rámci implementácie projektov financovaných zo štátneho rozpočtu a európskych a investičných štrukturálnych fondov bude TSK pokračovať v projekte deinštitucionalizácie Domova sociálnych služieb Adamovské Kochanovce. Projekt za 2,87 milióna eur je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Ďalšie dva milióny eur budú z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra smerovať na podporu projektu asistovaného života pre občanov odkázaných na pomoc inej osoby alebo občanov so slabšou zdravotnou alebo fyzickou kondíciou (Active Assistance Living).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Zariadenia sociálnych služieb v TSK si tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna
Zariadenia sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) si vďaka efektívnemu hospodáreniu kraja v minulom roku tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna eur. TSK v minulom roku hospodáril s prebytkom 14,6 milióna eur.
viac
03.03.2020
BSK rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach sociálnych služieb.
viac
04.03.2021
Do oblasti sociálnych služieb investuje TSK tento rok viac ako 1,8 milióna eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje v tomto roku do zariadení sociálnej starostlivosti viac ako 1,8 milióna eur. Informovala o tom Beáta Tichá, poverená riadením odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK.
viac
16.12.2021
Ak sa ceny komodít neustália, mesto bude "škrtať" investície
Rozpočet mesta Humenné na rok 2022 vo výške takmer 30,3 milióna eur môže ovplyvniť vývoj cien energetických komodít.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %