Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.05.2016 10:15

Zariadenia sociálnych služieb v TSK si tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna


CSS - AVE Dubnica nad Váhom.


Zariadenia sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) si vďaka efektívnemu hospodáreniu kraja v minulom roku tento rok prilepšia takmer o 1,2 milióna eur. TSK v minulom roku hospodáril s prebytkom 14,6 milióna eur.


Ako informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, peniaze sú určené najmä na nákup automatických pračiek, schodolezov, kotlov, bojlerov alebo na rekonštrukcie elektroinštalácie, kanalizácie či výťahov.

V porovnaní s pôvodným rozpočtom kraj vyčlenil o takmer 530 000 eur viac na zlepšenie kvality poskytovaných sociálnych služieb. Vďaka ušetreným financiám sa viaceré centrá sociálnej starostlivosti (CSS) a domovy sociálnych služieb (DSS) dočkajú vybudovania novej prístavby výťahu (DSS Zemianske Podhradie, CSS Domino, CSS Jesienka). V CSS AVE v Dubnici nad Váhom pribudne deväťmiestny automobil s plošinou a stropné zdvíhacie zariadenie, v CSS Partizánske zas terapeutická miestnosť. V ďalších zariadeniach sa budú rekonštruovať kúpeľne, kanalizačné šachty, loggie a podobne.      

"K navýšeniu rozpočtu pre tieto zariadenia sme pristúpili predovšetkým so zámerom zlepšiť stavebno-technický stav budov a zariadení, odstrániť bariéry a priblížiť sa k splneniu všeobecných technických požiadaviek na stavby a vnútorné prostredie jednotlivých budov užívaných osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie," zdôvodnil predseda TSK Jaroslav Baška.      

V májovej zmene rozpočtu kraj v kapitálových výdavkoch financovaných TSK počíta aj s navýšením rozpočtu o 600 000 eur na výstavbu špecializovaného zariadenia pre ľudí s autizmom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
BSK rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozširuje portfólio sociálnych služieb v niektorých svojich zariadeniach sociálnych služieb.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
04.03.2021
Do oblasti sociálnych služieb investuje TSK tento rok viac ako 1,8 milióna eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje v tomto roku do zariadení sociálnej starostlivosti viac ako 1,8 milióna eur. Informovala o tom Beáta Tichá, poverená riadením odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK.
viac
30.04.2021
Deinštitucionalizácia sociálnych služieb v BSK sa stáva realitou
Prechod od veľkokapacitných zariadení sociálnych služieb k menším domovom rodinného typu. To je cieľom deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Výstavba nových zariadení pod taktovkou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je už v plnom prúde.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %