Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.08.2021 09:30

Nitra hľadá svoju vizuálnu identitu, vyhlásila súťaž pre dizajnérov


Ilustračná snímka.


Mesto Nitra vyhlásilo súťaž na svoju novú vizuálnu identitu. Určená je pre profesionálov z oblasti komunikačného dizajnu.


Podľa primátora Mareka Hattasa by sa Nitra chcela prezentovať nadčasovým vizuálnym štýlom. „Nová identita mesta je šancou na novú definíciu samých seba a Nitry. Ovplyvní vnímanie mesta domácimi i návštevníkmi a nasmeruje ďalšie pôsobenie mesta v oblastiach architektúry, verejného priestoru, kultúry, turizmu i služieb,“ skonštatoval primátor.

Predpokladaná hodnota zákazky pre víťaza je 19 000 eur. Prihlášky do prvého kola musia záujemcovia zaslať cez portál webovej aplikácie Josephine do stredy 25. augusta. O najlepšom víťaznom návrhu rozhodne odborná komisia, ktorú tvoria grafickí dizajnéri a zástupcovia poslaneckého zboru a mestského úradu. „Súťaž bude prebiehať v dvoch kolách, pričom v prvom kole bude úlohou dizajnérov zaslať portfóliá s minimálne šiestimi ukážkami relevantných prác. Do druhého kola porota posunie maximálne päť uchádzačov, ktorých úlohou bude vypracovať návrh na vizuálnu identitu na vybraných aplikáciách. Prvé kolo nie je honorované, v druhom kole získajú finalisti skicovné vo výške 500 eur,“ uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.

Ako doplnila, víťaz druhého kola bude vyhlásený začiatkom októbra 2021. Medzi mestom a víťazom pôjde o dlhodobú spoluprácu. Počas tohto a budúceho roka budú spoločne pracovať na tvorbe novej vizuálnej identity mesta Nitra, ktorej súčasťou bude napríklad aj nové logo mesta, vizuálna komunikácia kultúrnych podujatí či použitie vizuálnej identity na mestskom mobiliári. „Pôjde o logický a komplexný systém vytvárajúci jednotnú tvár krajského mesta 21. storočia,“ dodal Hattas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2021
Námestovo vyhlásilo súťaž na rozvoj nábrežia Oravskej priehrady
Mesto Námestovo hľadá najvhodnejší spôsob rozvoja Nábrežia Oravskej priehrady. V tejto súvislosti vyhlásilo dvojetapovú urbanisticko-architektonickú súťaž. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Hubík.
viac
12.02.2021
SAŽP spustila vo štvrtok 11. ročník súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila podmienky súťaže Dedina roka 2021. Oficiálne tým spustila jej 11. ročník, nad ktorým prevzal záštitu minister životného prostredia SR Ján Budaj.
viac
10.03.2021
Nová výzva Fondu na podporu športu
Fond na podporu športu zverejnil na svojej webovej stránke Výzvu č. 2021/002 – Amatérske športové kluby a organizácie. Výzva na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19 pre amatérske športové kluby bola zverejnená 5. 3. 2021.
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %