Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.02.2023 10:35

Nové Mesto nad Váhom získalo 477 000 eur na zhodnocovanie kuchynského odpadu


Ilustračná snímka.


Úroveň zhodnocovania biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu v Novom Meste nad Váhom zvýši takmer polmiliónový nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke.


"Mesto predložilo žiadosť o nenávratný finančný príspevok pre projekt, ktorého cieľom je zvýšenie miery zhodnocovania biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu v Novom Meste nad Váhom s osobitým zameraním na kuchynské odpady. Eurofondová žiadosť bola vyhodnotená ako úspešná, vďaka čomu bol mestu v roku 2022 schválený nenávratný finančný príspevok vo výške 477 013 eur," informuje mesto.

Projekt nadväzuje na fungujúci areál zberného dvora a kompostárne v priestoroch Technických služieb mesta, zvýši sa jej kapacita. V rámci projektu bol naplánovaný nákup zberovej techniky, v januári kúpili fermentačné zariadenie, ktoré umiestnili v areáli kompostárne.

V júli alebo v auguste kúpia zberové vozidlo pre zber a zvoz biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu so špecifickými technickými požiadavkami vrátane umývacej nadstavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Začal sa Festival Aničky Jurkovičovej
V Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu začal 22. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. TASR o tom informovala Lenka Kukučková z kancelárie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
11.05.2021
Novú cyklotrasu lemujú infopanely
Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %