Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
22.03.2023 09:30

Obec vybuduje novú tržnicu, získala na ňu vyše 65 000 eur


Ilustračná snímka. Zdroj: (Obec Muráň).


Obec Muráň v okrese Revúca plánuje vybudovať novú tržnicu, organizovať tu chce rôzne regionálne trhy či jarmok. Na tento účel získala z európskych zdrojov vyše 65 000 eur. Uviedol to starosta obce Roman Goldschmidt.


Ako priblížil starosta obce, v súčasnosti ako tržnicu v Muráni využívajú priestor medzi kostolom a obchodom s potravinami v centre obce. Novú tržnicu plánujú vybudovať neďaleko, v blízkosti bývalej fary, v ktorej v súčasnosti sídli obecné múzeum.

"Budeme meniť zámkovú dlažbu, pribudnú tu verejné toalety, prenosné pulty na predaj tovaru," priblížil Goldschmidt s tým, že rekonštruovať plánujú aj oplotenie. Na novej tržnici by v budúcnosti chceli organizovať rôzne podujatia, a to najmä regionálne trhy či jarmok.

Na vybudovanie tržnice získala obec príspevok z európskych zdrojov v rámci výzvy miestnej akčnej skupiny Partnerstvo Muránska planina – Čierny Hron. Maximálna výška príspevku predstavuje približne 65 900 eur.

S realizáciou prác plánuje obec začať koncom marca. Projekt by chceli ukončiť v letných mesiacoch, aby sa nová tržnica mohla stať súčasťou tradičných septembrových osláv dní obce. Tie samospráva organizuje každoročne pri príležitosti výročia prvej písomnej zmienky o hrade Muráň a samotnej obci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
MV SR podporí svojpomocnú výstavbu obydlí prostredníctvom mikropôžičiek
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) poskytne 13,5 milióna eur na finančné nástroje pre svojpomocnú výstavbu obydlí a podporu sociálnych podnikov.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %