Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
28.07.2023 03:20

Obyvatelia odovzdali za 1. polrok 872 kilogramov použitého oleja


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Handlovej za 1. polrok tohto roka vytriedili a odovzdali do špeciálnych nádob na území mesta 872 kilogramov použitého oleja. Samospráva oproti minulému roku zvýšila i počet kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Použité oleje z domácností môžu Handlovčania v tomto roku odovzdať do 39 nádob, ktoré sú rozmiestnené v meste a jeho mestských častiach. Oproti minulému roku sa ich počet zvýšil o šesť," uviedla Paulínyová.

Za celý minulý rok odovzdali obyvatelia podľa nej 1542 kilogramov použitého oleja.

Mesto v tejto súvislosti pripomína, že na recykláciu sú vhodné všetky jedlé oleje, ktoré ľudia používajú pri príprave jedál, a to i počas leta, ktoré patrí grilovaniu. "Môže ísť aj o olejovú marinádu, olej z potierania mäsa, šalátu alebo napríklad olív," priblížila Paulínyová.

Oleje, v ktorých sa môžu nachádzať i pevné zvyšky jedla, je podľa nej potrebné zliať do plastovej fľaše.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2019
V Handlovej začali s triedením biologicky rozložiteľného odpadu
V Handlovej začali so separovaním biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) v rodinných domoch. Rozvoz nádob pre vybrané domácnosti zabezpečuje samospráva v spolupráci s mestskou spoločnosťou od tohto týždňa, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
17.10.2019
Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu
Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
02.12.2019
Dôjde k radikálnemu zlepšeniu zberu a triedenia bioodpadu?
Biologicky rozložiteľný odpad je najslabším ohnivkom reťaze plnenia zákonnej povinnosti obcí triediť komunálny odpad. Naďalej predstavuje približne 45 percent zmiešaného komunálneho odpadu, končiaceho hlavne na skládkach a čiastočne v spaľovniach.
viac
07.03.2023
V meste vyzbierali za rok viac ako 18 ton použitého oblečenia
Obyvatelia Handlovej odovzdali do 15 špeciálnych kontajnerov od marca 2022 do marca tohto roka celkom 18,248 tony použitého oblečenia. V prepočte tak za rok ušetrili 354 ton oxidu uhličitého.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %