Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.09.2022 02:25

Handlová vlani podala 31 projektových žiadostí, v 19 bola úspešná


Mestský úrad v Handlovej.


Mesto Handlová, mestské organizácie samostatne alebo v spolupráci so samosprávou vlani podali 31 žiadostí na čerpanie mimorozpočtových prostriedkov na rôzne projekty.


V 19 prípadoch boli úspešní, s jednou žiadosťou čakajú na vyhodnotenie. Vyplýva to zo štatistiky oddelenia mestských projektov.

"Každý rok podávame viacero projektov, najmä na čerpanie prostriedkov z fondov Európskej únie, v tých sme úspešní v podstate na 100 percent už od roku 2018," skonštatoval vedúci oddelenia mestských projektov Peter Cagáň.

V procese schvaľovania má mesto podľa neho jeden veľký projekt. "Ide o zvýšenie kvality poskytovania služieb. Žiadateľom bol dom kultúry spolu so samosprávou, celkové oprávnené výdavky sú vo výške 207 000 eur," konkretizoval.

V implementácii má samospráva projekty cez päť operačných programov (OP). "Najväčšiu čiastku máme zazmluvnenú cez OP Ľudské zdroje. Ide aktuálne o tri projekty - opatrovateľky, podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra s rozpočtom 907 000 eur a podpora verejných kapacít v okrese Prievidza, v rámci ktorého sme partnerom mesta Prievidza," priblížil Cagáň.

Z Integrovaného regionálneho operačného programu mesto podľa neho získalo prostriedky na revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste za 513 000 eur. "Ďalším projektom sú detské jasle, kde máme problémy v súvislosti so zvyšujúcimi sa cenami stavebných materiálov. Z OP Kvalita životného prostredia je to projekt biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu, kde čakáme na dodanie vozidla. Z Programu rozvoja vidieka budeme financovať podporu turistickej infraštruktúry," doplnil.

Mesto má aktuálne schválené a v implementácii projekty za 3,15 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2021
Košický kraj rozdelí tento rok cez dotácie najvyššiu sumu
Na dotácie pre žiadateľov z oblasti kultúry, regionálneho rozvoja, športu, mládeže, ale aj sociálnej oblasti je v tohtoročnom rozpočte Košického samosprávneho kraja (KSK) vyčlenených 600 000 eur.
viac
07.05.2021
Rezort školstva pošle školám na rozvojové projekty takmer štyri milióny eur
Vyučovanie žiakov, ktorí chcú dobehnúť zameškané učivo z obdobia dištančnej výučby, môže pokračovať aj v prázdninových mesiacoch. Ministerstvo školstva už druhý rok po sebe pošle školám peniaze na program letných škôl. Na tento zámer je vyčlenených 422 500 eur.
viac
17.06.2021
Zasadala Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj BSK
V stredu 16. júna zasadla v priestoroch Úradu BSK už po štvrtýkrát Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj.
viac
27.07.2021
ZMOS upozorňuje na eurofondovú depresiu
Združenie miest a obcí Slovenska sa listom obrátilo na vicepremiérku Veroniku Remišovú a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %