Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.06.2021 07:45

Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu


Snímka zdroj: (Google Maps).


V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.


Pre práce budú až do jesene čiastočné obmedzenie dopravy na Panónskej ceste, ktorá bude v každom smere v úseku pod mostom zúžená na jeden jazdný pruh. Obchádzkové trasy budú vyznačené cez ulice Budatínska a Panónska cesta.

„V prvej etape, ktorá potrvá od 21. júna do 27. júna, budú sanačné a búracie práce na mostnom zvršku. Doprava na Panónskej ceste bude zúžená do jedného jazdného pruhu v obidvoch smeroch (do mesta/von z mesta),” uviedol na sociálnej sieti magistrát.

V druhej etape, od 28. júna do 17. októbra, počas sanácie mostnej konštrukcie bude doprava zúžená do jedného jazdného opačne ako v prvej etape. Doprava bude možná v ľavom pruhu v oboch smeroch. Tretia etapa potrvá od 18. októbra do 27. novembra a bude sa demontovať ochranná konštrukcia. Most bude aj počas poslednej etapy uzavretý.

„Oprava zahŕňa celú dĺžku premostenia a spočíva vo vybúraní existujúceho zvršku mosta, búraní schodiskových ramien, sanácii nosnej konštrukcie, pilierov a opôr, výmene mostných záverov, odvodňovačov, izolácie, obrubníkov, zábradlia, betonáži ríms, montáži prefabrikovaného stĺpa, schodiska a dokončení zvršku vozovky,” spresnilo mesto. Na záver bude aplikovaný protikorózny celoplošný ochranný náter.

Predpokladané ukončenie prác je 27. novembra. Tento termín sa však podľa magistrátu môže meniť v závislosti od poveternostných podmienok alebo iných komplikácií zistených pri realizácii stavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2018
V obci Most pri Bratislave sa bude rekonštruovať vodovod
Obyvateľov Mostu pri Bratislave ako aj vodičov prechádzajúcich cez túto obec čaká od pondelka 5. marca 2018 rekonštrukcia obecného vodovodu a z toho dôvodu aj následné obmedzenie dopravy.
viac
26.03.2018
V obci Most pri Bratislave rekonštruujú vodovod
Začiatkom marca začali v Moste pri Bratislave s rekonštrukciou verejného vodovodu. Cestujúca verejnosť ako aj vodiči musia rátať s obmedzením dopravy ako aj jazdiť so zvýšenou opatrnosťou. Práce budú prebiehať kontinuálne s pracovnou dobou od 7.00 do 18.00 hodiny, vrátane sobôt a nedieľ.
viac
14.04.2021
Práce na ceste na Muráni po zime pokračujú
Po zimnej prestávke začala spoločnosť Skanska SK s druhou etapou prác na sanácii zosuvu cesty II/531 medzi Muráňom a Muránskou Hutou. Včera si bol úsek prezrieť aj predseda BBSK Ján Lunter, ktorý zároveň informoval o nevyhnutných úplných uzáverách. Tie začnú 3. mája a potrvajú predbežne do 18. júla.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %