Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.04.2020 01:56

Poslanci KSK budú 30. apríla rokovať prostredníctvom videokonferencie


Sídlo Košického samosprávneho kraja.


Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) sa uskutoční 30. apríla formou videokonferencie. Obsahom programu bude iba niekoľko bodov na odskúšanie rokovania takouto formou vrátane zmeny spoločnosti ORID, s. r. o., na Hmotné rezervy Košického samosprávneho kraja, s. r. o..


„V záujme ochrany verejného zdravia bude najbližšie rokovanie Zastupiteľstva KSK formou videokonferencie. V súčasnosti pripravujeme technické a organizačné riešenie pre videokonferenciu a online hlasovanie všetkých 57 krajských poslancov. Keďže ide o náročné technické zabezpečenie, toto zastupiteľstvo bude mať iba niekoľko neodkladných bodov programu. Ak sa technika osvedčí a videkonferencia aj online hlasovanie bude funkčné, v máji sa bude konať ďalšie zastupiteľstvo s ostatnými bodmi, o ktorých sme pôvodne mali rokovať v apríli,” uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Hmotné rezervy KSK by podľa návrhu mohli v čase aktuálnej pandémie zabezpečovať ochranné pomôcky pre obyvateľov kraja aj pre poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti.

Poslanci budú ďalej rozhodovať o spoluúčasti na financovaní projektu cezhraničnej spolupráce pre zariadenie sociálnych služieb DOMKO v Košiciach, ako aj projektu Most úsmevov, do ktorého sa každoročne zapájajú ľudia so zdravotným znevýhodnením.

Neodkladným bodom programu bude aj zaradenie výdajne školskej jedálne ako súčasti Strednej odbornej školy technickej (SOŠ) v Rožňave. Kraj v minulom roku začal s výstavbou novej školskej jedálne pri rožňavskej obchodnej akadémii za takmer milión eur. Kuchyňa v tejto jedálni by mala variť aj pre výdajňu jedál pri SOŠ technickej.

V programe zastupiteľstva je taktiež informatívna správa o prijímaných opatreniach Košického kraja v súvislosti s ochorením COVID-19.

Záznam z videokonferencie bude zverejnený na webovej stránke KSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Rokovanie komisií zastupiteľstva KSK budú môcť sledovať občania
Rokovania komisií Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) budú verejné. Určuje to nový rokovací poriadok komisií, ktorý v pondelok (24. 2.) schválili krajskí poslanci.
viac
16.04.2020
Poslanci TTSK prvýkrát rokovali prostredníctvom videokonferencie
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na včerajšom (15. 4.) zasadnutí rozhodli, že na opatrenia proti ochoreniu COVID-19 bude vyčlenených 500 000 eur.
viac
27.04.2020
Zastupiteľstvo PSK sa uskutoční formou videokonferencie
Prešovskí krajskí poslanci budú v pondelok (27. 4.) rokovať prostredníctvom videokonferencie. Celkovo majú na programe 24 bodov. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).
viac
18.05.2020
Poslanci TTSK budú opäť rokovať prostredníctvom videokonferencie
Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré je naplánované na stredu 20. mája 2020, sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Župa využije túto možnosť po druhýkrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %