Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
29.11.2019 08:55

Predvianočný pochod čertov v Piešťanoch bude aj tento rok


Ilustračná snímka, zdroj: PNky


Predvianočný pochod čertov – Krampus bude v Piešťanoch aj tento rok. Do centra kúpeľného mesta sa podľa organizátora Jána Románka chystá 7. decembra okolo 250 pekelníkov a iných bytostí.


"Vlani, na druhý ročník podujatia prišlo zhruba 15.000 ľudí z celého Slovenska, očakávame, že by to mohlo byť teraz aj viac," uviedol Románek. Organizátori preto pripravujú opatrenia, aby priebeh akcie mohol byť bezproblémový. Návštevníkom odporúčajú v prípade jazdy autom zaparkovať na parkoviskách mimo centra, napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a letisku. "Pomôžu tak predísť dopravným komplikáciám a budú mať istotu, že na pochod sa dostanú včas," uviedol Románek.       

Pochod čertov mal v Piešťanoch premiéru pred troma rokmi a nezaobišiel sa bez komplikácií. Pred jeho konaním sa zdvihla u časti obyvateľov vlna nevôle, o akcii s čertmi rokovalo aj mestské zastupiteľstvo a rozbehli sa petičné akcie proti i za pochod. Nakoniec sa prvý i vlaňajší druhý ročník uskutočnili bez konfliktov. Tradícia pochodu čertov vznikla v rakúskych Alpách, keď čerti raz do roka schádzajú z hôr do údolí potrestať vinníkov. Rozšírila sa do Nemecka, Maďarska, Slovinska, Talianska, Chorvátska i Česka.       

"Ani tentoraz to nebude o strachu z čertov, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Najdôležitejšia je dobrá zábava a s ňou spojená prehliadka zručnosti a nápaditosti maskérov. Tento rok ju ešte umocnia koncerty kapiel Helenine oči a Kmeťoband na špeciálnom pódiu, ktoré bude umiestnené na Rázusovej ulici," doplnil Románek.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Piešťanská radnica vyčlenenila na dotácie viac ako 50 000 eur
Do 2. marca môžu obyvatelia Piešťan podávať žiadosti o poskytnutie dotácií na aktivity v oblasti športu, záujmovej umeleckej činnosti, ekológie a podpory miestneho rozvoja. Mestskí poslanci na činnosti v týchto oblastiach vyčlenili na rok 2017 viac ako 50 000 eur.
viac
14.09.2018
Novela zákona otvára možnosť na vznik pilotného projektu
Nová legislatívna úprava, ktorú vo štvrtok (13. 9.) schválil parlament, otvára priestor, aby z nevyužívanej železničnej trate medzi Piešťanmi a Vrbovým vznikol cyklochodník, uviedol to starosta obce Trebatice Juraj Valo.
viac
15.11.2018
Do Piešťan sa v polovici decembra vrátia čerti
O mesiac, 15. decembra by sa mali po roku do kúpeľných Piešťan vrátiť čerti. Vlani sa prvýkrát v centre za účasti tisícov návštevníkov konal ich pochod – krampus.
viac
28.04.2019
Letisko Piešťany ponúkne atraktívnu leteckú show
Už budúci víkend, 4 .- 5. mája 2019, sa na Letisku Piešťany uskutoční Festival letectva Piešťany 2019. Táto udalosť sa na piešťanské letisko vracia pod dlhých rokoch. Festival bude venovaný 100. výročiu udalostí spojených s menom Milana Rastislava Štefánika.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %