Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.04.2020 08:50

Primátor mesta Šahy žiada poslancov, aby mu znížili plat


Primátor Šiah Štefan Gregor. Snímka zdroj: (sahyonline.sk).


Primátor Šiah Štefan Gregor požiadal Mestské zastupiteľstvo v Šahách o zmenu uznesenia o výške platu primátora. Zvýšenie primátorského platu o 40 percent schválili mestskí poslanci v januári minulého roka.


Primátor sa rozhodol zrieknuť tohto zvýšenia s platnosťou od 1. mája do konca tohto roka.

Svoju požiadavku zdôvodnil Gregor dosahom mimoriadnej epidemiologickej situácie spôsobenej novým koronavírusom na spoločenské a ekonomické dianie. „Veľkosť dosahu na rozpočet mesta Šahy vo forme poklesu príjmov je ťažko presne vyčísliť. Znížený príjem sa odzrkadlí na plánovaných investíciách a výdavkoch. Na zmiernenie dosahu a poklesu príjmov mesta som sa rozhodol zrieknuť sa zvýšenia svojho primátorského platu,“ uviedol primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Trebišov s úspornými opatreniami začína od vedenia mesta
V nadväznosti na odhadované scenáre vývoja hospodárstva SR a súvisiaci odhadovaný pokles príjmov plynúcich z podielových daní pre mestá a obce, realizuje mesto Trebišov okamžité úsporné opatrenia.
viac
04.04.2020
Mesto príde o štvrtinu podielových daní, pre núdznych chce zriadiť účet
Mesto Sobrance príde vzhľadom na súčasnú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom o štvrtinu podielových daní. Ako sa vyjadril primátor mesta Pavol Džurina, všetky mestské organizácie sa preto pripravujú na krízový režim.
viac
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
27.05.2020
Mestskí poslanci v Rimavskej Sobote si znížili odmeny na polovicu
Zníženie paušálnych odmien poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) o 50 percent je jedno z aktuálnych opatrení, ktorými sa chce samospráva Rimavskej Soboty vyrovnať s výpadkami príjmov v dôsledku koronakrízy. Zníženie odmien si poslanci odhlasovali na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %