Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
17.06.2023 10:35

Projekt Les ukrytý v knihe je vo finále,v zvolenskej knižnici ocenili najlepších


Ilustračná snímka.


Projekt Les ukrytý v knihe 2023, ktorého koordinátorom je Národné lesnícke centrum (NLC), vstúpil do finále.


Celoslovenská kampaň zameraná na zvýšenie čitateľskej a prírodovednej gramotnosti žiakov základných škôl prostredníctvom kníh spojila s lesnými pedagógmi a školami v období od 1. apríla do 26. mája knižnice na celom Slovensku.

Ako informuje NLC, 13. ročník projektu ukryl v sebe tematicky tajomstvá lesa. Okrem čítania o hlucháňovi a odhaľovania lesných zákutí deti vytvárali aj lesné hádanky.

Výzvu zapojiť sa do projektu využilo 28 knižníc, v ktorých sa uskutočnilo 70 programov lesnej pedagogiky pod vedením 33 lesných pedagógov zo štátneho podniku Lesy SR a z NLC. Návštevu knižníc absolvovalo 1627 detí z materských a základných škôl, ktoré počas 89 hodín čítali a skúmali, čo všetko v sebe les ukrýva a prečo je dôležité nechať niektoré tajomstvá neodhalené.

Do tvorby sa zapojilo 32 základných a materských škôl a knižníc, ktoré zaslali 369 lesných hádaniek. Porota vybrala 19 najoriginálnejších diel, školu s najväčším počtom zaslaných prác, tri najúspešnejšie knižnice, najaktívnejšieho knihovníka a dvoch lesných pedagógov, ktorých ocenili na slávnostnom vyhodnotení projektu 16. júna v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

Celoslovenskú kampaň pripravilo NLC s podporou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a štátneho podniku Lesy SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
24.01.2023
Do projektu bezpečnosti detí v okolí škôl sa zapojí ďalších 10 ZŠ
Hlavné mesto Bratislava rozširuje projekt Mesto pre deti, ktorého cieľom je zvýšiť bezpečnosť detí a žiakov v okolí základných škôl (ZŠ). K minuloročnej pilotnej škole Tbiliská v Rači sa má tento rok pridať ďalších desať škôl vo viacerých mestských častiach.
viac
30.03.2023
NLC spúšťa detský projekt Les ukrytý v knihe
Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene spúšťa na deň vtáctva (1. 4.) celoslovenský projekt Les ukrytý v knihe. Cieľom podujatia prepájajúceho knižnice, školy a lesných pedagógov po celej republike je zvýšiť čitateľskú a prírodovednú gramotnosť u detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %