Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.11.2018 11:35

Rekonštrukcia divadelnej sály v budove MsKS


Ilustračná snímka MsÚ


Na základe výsledkov hodnotenia a odporúčania príslušnej odbornej komisie posudzovateľa mesto Trebišov uspelo so žiadosťou o poskytnutie finančných prostriedkov z Audiovizuálneho fondu na projekt „Rekonštrukcia divadelnej sály v budove MsKS“.


Schválená dotácia v sume 30.000 EUR bude použitá na kompletnú výmenu starých kresiel, ktoré slúžili návštevníkom mestského kina celých 32 rokov.

V Mestskom kine Slávia budú pôvodné, značne opotrebované sedadlá vymenené za nové moderné, s väčším komfortom a priestorom pre diváka.

Po dlhých rokoch mesto nainštaluje 266 ks nových kresiel, ktoré by mali divákom zaručiť výbornú ergonómiu operadla, vytvarovaného pre dokonalé podoprenie chrbtice. Sedacia časť kresla zabezpečí pohodlné sedenie pomocou väčšej hrúbky čalúnenia a ergonomického tvarovania.

Získané finančné zdroje z Audiovizuálneho fondu pokryjú polovicu nákladov na rekonštrukciu, povinná spoluúčasť mesta na projekte je vo výške 50 % spolufinancovania.

Mesto Trebišov v rámci modernizácie divadelnej sály, resp. kinosály zrealizuje z vlastných rozpočtových zdrojov aj ďalšie práce súvisiace s jej rekonštrukciou. Úplne iný vzhľad sála získa aj výmenou podlahovej krytiny (koberca), núdzového a bezpečnostného osvetlenie za LED osvetlenie na schodišťových stupňoch. Celková investícia na projekt s názvom Rekonštrukcia divadelnej sály v budove MsKS predstavuje predpokladanú sumu maximálne vo výške 76. 815 EUR.

S vyhlásením verejného obstarávania na dodanie a montáž nových kresiel sa podľa predpokladaného časového harmonogramu projektu počíta v mesiacoch január – február 2019.

Modernizácia interiérového vybavenia kina prinesie finančný prínos do budúcnosti, a to najmä z dôvodu zvýšenia jeho atraktívnosti a návštevnosti, nakoľko je to jediné kino v okrese Trebišov.

Realizáciou rozsiahlych zmien v divadelnej sále, resp. kinosále sa prostredníctvom tohto projektu umocní kultúrno-spoločenský zážitok z divadelných predstavení, ale aj premietaných filmov, zlepší sa celkový vzhľad prostredia určeného na rôzne podujatia a výrazne zvýši pohodlie všetkých návštevníkov.

 

 

 

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
17.12.2017
Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok
Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.
viac
29.09.2020
Na kúpalisku vybudujú tobogan, mesto na to vyčlenilo 160 000 eur
Novou atrakciou na mestskom kúpalisku v Trebišove by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160 000 eur z rezervného fondu.
viac
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %