Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.05.2023 02:25

Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka, bude 2. a 3. júna


Banner.


Mesto Ružomberok sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu akciu roka - jarmok. Podujatie ponúkne od piatka do soboty (2. - 3. 6.) program s hudobnými interpretmi, ukážky remesiel, gastrozónu, tvorivé dielne pre deti aj sprievodné akcie.


Pred mestským úradom na Námestí Andreja Hlinku už chystajú hlavné pódium. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík.

Otvorenie jarmoku je naplánované na piatok o 15.30 h. Večer zahrajú Polemic, Heľenine oči aj Queenie: world Queen tribute band. Sobotňajší program bude patriť najmä deťom. Ukážky predvedú hasiči, vystúpia malinyJAM, Paci Pac aj žiaci umeleckých škôl. Večer vystúpia spevák Lukáš Adamec, kapely High Voltage a Screen.

"Tohoročnou novinkou je predĺženie konania jarmoku, a to až do nočných hodín v sobotu, čo vytvorilo priestor na ponúknutie ešte kvalitnejších a zaujímavejších interpretov," povedal primátor Ľubomír Kubáň.

Mestská polícia počas konania jarmoku posilní hliadky. Mesto zároveň upozorňuje na úplnú uzáveru na uliciach Námestie Andreja Hlinku, Mariánska, Veľký Závoz, Malý Závoz a časti ulice Majere. Doprava na týchto komunikáciách bude obmedzená od štvrtka (1. 6.) od 6.00 h do nedele (4. 6.) do 15.00 h. "Na označenie oblasti uzávery bude použité prenosné dopravné značenie," priblížil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Radvanský jarmok v znamení významného jubilea a návratu k tradíciám
Už cez nasledujúci víkend sa Banskobystričania i návštevníci dočkajú jedného z najočakávanejších a najnavštevovanejších podujatí Banskobystrického kultúrneho leta.
viac
25.11.2022
Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod
Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
15.08.2023
Program Baníckeho jarmoku bude reflektovať na dvojicu výročí mesta
Program tohtoročného Baníckeho jarmoku v Prievidzi bude reflektovať na 910. výročie prvej písomnej zmienky i na 640 rokov od udelenia mestských práv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %