Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
15.08.2022 02:25

Šaľa chce rozvíjať cyklodopravu, zvažuje aj zdieľané kolobežky


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Šalianska radnica pracuje na projekte rozvoja vnútromestskej cyklistickej infraštruktúry. V rámci nej majú v meste vzniknúť cyklistické chodníky, ktoré prepoja predstaničný priestor s centrom mesta i s tromi školskými zariadeniami.


Magistrát plánuje financovať výstavbu cyklistických trás z plánu obnovy. "To by znamenalo stopercentné financovanie, ktoré nevyžaduje ani päťpercentný vklad mesta," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu. Ako doplnila, nadstavbou cyklistickej infraštruktúry majú byť zdieľané kolobežky, ktoré v Šali zatiaľ chýbajú.

Vedenie mesta má podľa Kollerovej už čoskoro absolvovať rokovania s dodávateľmi tejto služby. "Negatívne skúsenosti s touto dopravou už v iných mestách prekonali. Verím, že z toho poučenia vieme nájsť taký model, aby to prinášalo občanom to, čo to prinášať má. Myslím si, že v našom okresnom je najvyšší čas, aby sme zdieľané kolobežky zaviedli," skonštatoval primátor Jozef Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
16.04.2019
Rada schválila akčné plány okresov Michalovce a Stropkov
Rada pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov dnes na svojom zasadnutí schválila Akčné plány rozvoja okresov Michalovce a Stropkov. V oboch sa okresy zameriavajú hlavne na vytvorenie nových pracovných miest a na zlepšenie podmienok života svojich obyvateľov.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
27.11.2020
Na podporu cykloturistiky pôjde z Interregu 104 tisíc Eur
Zdroje z medzinárodného projektu Interreg vo výške 103 978,80 Eur a k tomu spolufinancovanie za 18 349,20 eur chce Ministerstvo dopravy a výstavby SR použiť na rozvoj cyklistickej infraštruktúry v Dunajskej oblasti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %