Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
24.10.2023 03:45

Samosprávam by za výdavky počas mimoriadnych situácií mali preplatiť 541-tis eur


Snímka zdroj: Pixabay.com


Za výdavky súvisiace so záchrannými prácami počas 18 mimoriadnych situácií by mal štát preplatiť samosprávam 541.039 eur. Vyplýva to z materiálu Ministerstva vnútra (MV) SR, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.


Vyčlenenie financií musí odobriť vláda. Ohrozenie zdravia II. stupňa riešili v územnej pôsobnosti okresných úradov Košice-okolie, Poprad a Liptovský Mikuláš, smerovať tam má 8439 eur. Za výdavky pri riešení požiarov v okresoch Košice, Levoča, Prešov a Sabinov by mal štát preplatiť 19.132 eur.         

Prívalové dažde spôsobili mimoriadne udalosti v územnej pôsobnosti okresných úradov Rimavská Sobota, Senica, Trnava a Čadca, na preplatenie výdavkov je vyčlenených 34.325 eur. Následky snehovej kalamity v Žilinskom okrese si vyžiadali výdavky vo výške 217.463 eur. Za záchranné práce po víchrici v okresoch Sobrance, Nitra a Bardejov by mali preplatiť samosprávam 261.679 eur.         

"Finančné prostriedky sa navrhuje uvoľniť z kapitoly Všeobecná pokladničná správa, pričom sa odporúča ich poukázať do rozpočtovej kapitoly Ministerstvo vnútra SR a následne zabezpečiť ich presun do rozpočtov dotknutých subjektov podľa verifikácie výdavkov na záchranné práce," dodal predkladateľ.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
Žilina dostala kompenzáciu prostriedkov za mimoriadnu situáciu na Rondli
Mesto Žilina dostalo od štátu kompenzáciu výdavkov, ktoré investovalo počas trvania mimoriadnej situácie na estakádnej kruhovej križovatke (Rondli). Sumu vyše 161-tisíc eur poukázalo na účet mesta Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky.
viac
20.11.2020
Vláda schválila refundáciu nákladov
Vláda SR vo štvrtok na svojom rokovaní schválila materiál vo vzťahu k refundácii nákladov, ktoré vynaložili mestá a obce v súvislosti s celoplošným testovaním.
viac
05.01.2021
Refundácie nákladov počas mimoriadnej situácie
Ministerstvo vnútra avizuje, že postupne vyplatí mestám a obciam vyše 16 miliónov eur na výdavky počas mimoriadnej situácie a za celoplošné testovanie.
viac
23.07.2022
Samosprávy na rieke Slaná vítajú vyhlásenie mimoriadnej situácie
Mestá Rožňava a Tornaľa, ležiace na rieke Slaná, vítajú vyhlásenie mimoriadnej situácie na znečistenom toku, no očakávali, že takýto krok urobí vláda skôr. Samosprávy sú však pripravené byť pri riešení problému nápomocné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %