Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.01.2024 03:10

SNS: Nové ministerstvo pomôže aj podpore športu na školách či v malých kluboch


Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala v piatok 26. januára 2024 za nového člena vlády Dušana Keketiho. Poverila ho riadením novozriadeného ministerstva cestovného ruchu a športu, ktoré vznikne 1. februára 2024. Snímka zdroj: www.prezident.sk


Novovznikajúce Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR pomôže okrem iného podporovaniu športu na školách a v malých športových kluboch, čo sú zanedbané oblasti. Práve tam je podľa koaličnej SNS potrebné nájsť a od začiatku podporovať talenty.


TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.         

"Gastronómia, hotelierstvo, turizmus, športové podujatia regionálneho a celosvetového významu, cezhraničné spolupráce pri organizovaní športových podujatí od malých športových klubov až po tie veľké budú mať konečne svoju 'alma mater'," konštatuje SNS.         

Vzísť z nej podľa strany môžu "len dobré nápady", ako Slovensko zviditeľniť šikovnými ľuďmi. Občania môžu naživo vidieť svojich reprezentantov a talenty "doma" na rôznych súťažiach, turnajoch či pretekoch. Odprezentovať sa budú môcť aj slovenské či iné kulinárske špeciality a remeselné výrobky, čím budú môcť vyniknúť voči výrobkom dovážaných zo zahraničia. "Penzióny a hotely sa môžu tešiť zo zvýšenej návštevnosti," odkazuje SNS.         

Nový rezort vznikne od 1. februára tohto roka. Povedie ho Dušan Keketi, ktorého tento týždeň vymenovala za ministra prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Podpora udržania zamestnanosti v materských školách
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo oznámenie o možnosti uchádzať sa o finančnú podporu v rámci projektu „Podpora udržania zamestnanosti v materských školách“ s alokáciou 86,31 mil. eur.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
10.03.2021
Nová výzva Fondu na podporu športu
Fond na podporu športu zverejnil na svojej webovej stránke Výzvu č. 2021/002 – Amatérske športové kluby a organizácie. Výzva na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19 pre amatérske športové kluby bola zverejnená 5. 3. 2021.
viac
21.07.2021
Pomoc profesionálnemu a amatérskemu športu po pandémii
Ministerstvo financií SR podáva pomocnú ruku ďalšiemu pandémiou zasiahnutému sektoru a to športu. Uvoľnilo takmer 10 miliónov eur pre Fond na podporu športu, z ktorého podporí sektor profesionálneho športu, ale aj toho amatérskeho.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %