Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.08.2021 07:45

Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií


Na archívnej snímke centrum mesta Stará Ľubovňa. Snímka zdroj: (tasr).


Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.


Ako radnica informuje na svojej webstránke, zlepší sa tým cestná infraštruktúra, pribudnú nové chodníky, cyklotrasy, možnosti trávenia voľného času a pribudnú aj projekty zlepšujúce životné prostredie v meste.

Rekonštrukciou prešiel Dom ľubovnianskeho mešťana, ktorý je sídlom informačného centra, ako aj muzeálnou expozíciou meštianskeho bývania v historickom centre. Práce, ktoré zrealizovala miestna spoločnosť, zahŕňali inštaláciu ústredného vykurovania s novým zdrojom tepla, vykurovacími telesami, potrubnými rozvodmi a ostatnými zariadeniami pre uvedený objekt. Súčasťou projektu bol aj rozvod studenej vody s pripojením na verejný vodovod. Celková cena diela dosiahla čiastku 16 750,04 eura.

„Lokality, kde ihriská dlhodobo absentovali, boli na ulici Levočskej a na Ulici 17. novembra. Deti z Ulice 17. novembra tak boli vypočuté v rámci ich originálneho listu, ktorý adresovali minulý rok primátorovi mesta. Realizátorom výstavby ihrísk sa stala firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie v sume 11 433,44 eura,” informuje mesto.

Napriek dokončeniu protipovodňovej hrádze na Popradskej ulici koncom roku 2015 stále dochádzalo podľa radnice pri zvýšenej hladine rieky, najmä po niekoľkodňových dažďoch k zaplavovaniu miestnej komunikácie a ohrozovaniu priľahlých nehnuteľností cez šachtu dažďovej kanalizácie.

„Problém sa podarilo odstrániť osadením takzvanej spätnej klapky. Mala by chrániť dažďovú kanalizáciu v prípade, že sa zdvihne hladina rieky natoľko, že sa do nej dostane voda z Popradu. Celkový náklad na jej osadenie predstavoval sumu 2250 eur. Práce pri jej osadzovaní zabezpečovalo mesto v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom,” uvádza radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
01.02.2021
Svidník získal financie na strategické dokumenty týkajúce sa rozvoja mesta
Na vytvorenie strategických dokumentov, podľa ktorých sa bude mesto rozvíjať, získal Svidník takmer 330 000 eur. Ide o projekt v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa (OP EVS).
viac
17.06.2021
Zasadala Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj BSK
V stredu 16. júna zasadla v priestoroch Úradu BSK už po štvrtýkrát Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj.
viac
27.07.2021
ZMOS upozorňuje na eurofondovú depresiu
Združenie miest a obcí Slovenska sa listom obrátilo na vicepremiérku Veroniku Remišovú a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %