Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.10.2022 08:25

Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady


Na archívnej snímke Medická záhrada v Bratislave. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavské Staré Mesto pokračuje v obnove Medickej záhrady, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Od pondelka (10. 10.) začali s výmenou mlatových chodníkov pri Ulici 29. augusta.


Práce by mali trvať približne dva týždne, v závislosti od počasia. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

"Záhradu možno využívať aj v tomto období, z dôvodu bezpečnosti však bude potrebné od pondelka uzavrieť vstup zo strany Špitálskej ulice," približuje samospráva. Návštevníkom odporúča využiť vstupy do záhrady z ulíc Poľná a 29. augusta.

V rámci predchádzajúcich revitalizačných prác získali nový vzhľad parkové lavičky, ktoré mestská časť dovtedy ošetrovala len novým náterom. Na lavičky boli nainštalované nové drevené latky, farbu zmenila aj ich kovová konštrukcia. Upravená bola aj zeleň.

Medická záhrada prešla kompletnou rekonštrukciou v rokoch 1985 - 1988. V roku 2006 bola zrekonštruovaná sieť komunikácií a chodníkov, v roku 2014 mestská časť vymenila štrkový povrch za mlatový. Neskôr boli komunikácie a chodníky opravované len na miestach, kde bol havarijný stav.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2021
Medickú záhradu v Starom Meste čaká revitalizácia
Medickú záhradu, národnú kultúrnu pamiatku, v bratislavskom Starom Meste čaká revitalizácia. Mestská časť poukazuje na to, že za posledných 20 rokov sa v tomto mestskom parku vykonali len tzv. kozmetické úpravy. Počas prác bude záhrada naďalej prístupná verejnosti, avšak s miernymi obmedzeniami.
viac
13.05.2021
Staré Mesto začína s revitalizáciou Medickej záhrady
Medická záhrada prejde rozsiahlou revitalizáciou. Obľúbené miesto na trávenie voľného času situované v bratislavskej centrálnej mestskej časti Staré Mesto ostane pre návštevníkov otvorené aj počas prác, pohyb po záhrade však bude mierne obmedzený.
viac
18.10.2022
Protokolárne miesto Hrob neznámeho vojaka má byť hotové v novembri
Práce na realizácii protokolárneho miesta Hrobu neznámeho vojaka, ktoré vznikne na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste, pokračujú. Projekt ceremoniálneho miesta by mal byť hotový 10. novembra. Uviedol to hovorca Starého Mesta Matej Števove.
viac
07.03.2024
Obnovenú Grasalkovičovu záhradu by mali otvoriť v apríli
Obnovená Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v bratislavskom Starom Meste by mala byť pre verejnosť opäť otvorená v prvej polovici apríla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %