Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.09.2021 01:50

Trenčianski hasiči triumfovali v medzinárodnej súťaži záchranárov Rescue Lesnica


Snímka: Teraz.sk


Príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne sa stali absolútnymi víťazmi 18. ročníka pretekov posádok rýchlej zdravotnej pomoci Rescue Lesnica 2021 s medzinárodnou účasťou v Monkovej doline v Ždiari.


Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, počas súťaže si záchranári museli poradiť so simulovanou dopravnou nehodou, udalosťou s hromadným postihnutím osôb a so záchranou topiacej sa osoby v bazéne.       

Pripravenosť jednotlivých posádok preveril náročný terén. „V konkurencii 21 posádok sa podarilo zvíťaziť príslušníkom Hasičského a záchranného zboru Petrovi Valkovi, Miroslavovi Pokrývkovi a Róbertovi Gavendovi,“ doplnil Petrík.

Súťaž sa koná každoročne a je aj spomienkou na záchranárov, ktorí zahynuli pri výkone svojej práce 17. júla 2015 pri páde vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu v Slovenskom raji. Zahynuli pri ňom štyria členovia posádky Marek Rigda, Ľubomír Majerčák, Martin Svitana a Dušan Leskovjanský.       

O rok neskôr sa tragédia zopakovala, keď 7. septembra 2016 v nočných hodinách pri páde vrtuľníka zahynula trojčlenná posádka VZZS z Popradu Patrícia Krajňáková, Ján Rušin, František Bartoš aj s pacientom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru
Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.
viac
18.05.2018
Krajské kolo súťaže v hasičskom športe ovládli Trnavčania
Krajská súťaž Trnavského kraja v hasičskom športe má za sebou 22. ročník, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (17.5.) v Galante. TASR o ňom informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.
viac
29.12.2018
TOP GASTRO pozná svojho víťaza
Prvého novembra 2018 vyhlásila krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región súťaž o najlepšie stravovacie zariadenie v trenčianskom regióne.
viac
17.10.2023
Putovanie „Po stopách škriatka Trenčanka“ pozná víťazov
S prvým dňom letných prázdnin odštartovalo v Trenčianskom kraji ďalšie letné dobrodružstvo. Škriatok z úspešnej minuloročnej Hojdačkovej pátračky opäť cestoval regiónom a sprevádzal dobrodruhov všetkých vekových kategórii známymi aj menej známymi miestami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %