Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.06.2020 09:30

Trnavský kraj získal z eurofondov 4,2 milióna eur na podporu školstva


Sídlo TTSK.


Na modernizáciu počítačových učební, mimoškolskú činnosť žiakov a doplnkové vzdelávanie učiteľov vrátane ich finančnej podpory je určených 4,2 milióna eur, ktoré Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov.


Do programu bude podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča zapojených viac ako 2800 žiakov a 330 učiteľov a odborných zamestnancov zo 14 stredných škôl.

„Našim školám sme výrazne pomohli pri získaní rozvojových prostriedkov, celú prípravu žiadostí o eurofondy sme prevzali na seba. Školy tak nemuseli jednotlivo prechádzať zložitým administratívnym procesom a budú aktivity projektu len realizovať,” uviedol Viskupič.

Časť získaných prostriedkov je vyčlenených na modernizáciu odborných učební s prvkami informačno-komunikačných technológií. V rámci projektu budú vytvorené aj nové vyučovacie predmety, ktoré podporia osobnostný a profesijný rast žiakov. Vzniknú tiež mimoškolské aktivity na podporu čitateľskej, matematickej, jazykovej či finančnej gramotnosti a IT zručností. Tieto aktivity budú realizované prostredníctvom workshopov, seminárov, prednášok, súťaží či exkurzií. Učitelia a odborní zamestnanci budú podľa Viskupiča finančne motivovaní vymieňať si skúsenosti zo zavádzania inovácií do procesu vzdelávania v tzv. pedagogických kluboch.

Projekt bude spustený začiatkom školského roka 2020/2021 s dobou trvania 24 mesiacov a podporou vo výške 3,998 milióna eur z Operačného programu Ľudské zdroje. Spoluúčasť TTSK je 210 440 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
21.10.2020
Do škôl už nastúpili podporné tímy psychológov a asistentov
Do materských, základných a stredných škôl už nastúpili podporné tímy – asistenti učiteľa, pedagogickí asistenti, školskí psychológovia, sociálni psychológovia a školskí sociálni pedagógovia vďaka národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
10.08.2021
Včera sa spustili Letné školy
Letné školy sa budú konať počas nasledujúcich troch augustových týždňov – t. j. od 9. augusta do 27. augusta 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %