Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.06.2022 09:30

TTSK získal 7,5 milióna eur na rekonštrukciu mostov v Hlohovci a Šoporni


Snímka zdroj: (TTSK).


Nenávratné finančné príspevky v celkovej výške takmer 7,5 milióna eur získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK).


Na projekt rekonštrukcie cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci je určených 5,3 milióna eur a na modernizáciu cesty II. triedy v Šoporni vrátane mosta cez potok Jarčie 2,1 milióna eur, informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Výška celkových oprávnených výdavkov projektu v Hlohovci je 5,6 milióna eur. Práce na najdlhšom moste v správe TTSK prebiehajú od februára, keď si to vyžiadal jeho havarijný stav. Zhotoviteľ aktuálne pracuje na spevňovaní základov mostných pilierov a zároveň vykonáva búracie práce na hornej stavbe mosta.

"Rekonštrukcia mostov je našou prioritou, pretože boli predchádzajúcimi vedeniami TTSK zanedbávané. Ich stavebno-technický stav je vo viacerých prípadoch veľmi zlý a ohrozuje bezpečnosť obyvateľov. Ide o finančne veľmi náročné projekty, takže sa zvykneme uchádzať o ich spolufinancovanie z európskych zdrojov. S rekonštrukciou cestného mosta v Hlohovci sme však nemohli čakať a začali sme ju skôr, ako bolo plánované. Pripravujeme sa aj na rekonštrukciu cesty pri Šoporni, opravíme aj most cez potok Jarčie, ktorý je v havarijnom stave a museli sme pristúpiť k dočasným dopravným obmedzeniam," povedal Viskupič.

V projekte v Šoporni ide o obnovu kilometrového úseku cesty a mosta v dĺžke 38 metrov. So začiatkom prác sa počíta na jeseň, mali by trvať osem mesiacov. Projekt nadviaže na opravu 4,4-kilometrového úseku cesty, ktorá bola dokončená v roku 2020 aj vďaka spolufinancovaniu z eurofondov vo výške 2,2 milióna eur. Oba projekty budú spolufinancované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) v rámci končiaceho sa programového obdobia. Výška spoluúčasti kraja predstavuje päť percent.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2017
Predstavitelia ZMOL-u bojujú za modernizáciu železnice
Iniciatívu za začatie realizácie projektu modernizácie železničnej trate v úseku Paludza – Liptovský Hrádok začalo vyvíjať aj Združenie miest a obcí Liptova.
viac
15.08.2019
V Trenčianskom kraji sa opravia cesty a mosty za rekordne vysokú sumu
V rámci súvislých opráv ciest II. a III. triedy plánuje župa zo svojho rozpočtu zrekonštruovať celkom 44 úsekov ciest, 6 mostných objektov a 2 oporné múry. Financie na ďalšie opravy ciest získal TSK z eurofondov. Koncom októbra tohto roka by tak motoristi mohli využívať časť vynovených komunikácií.
viac
11.06.2020
TTSK zmodernizoval cestu medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom
Trnavský župan Jozef Viskupič uviedol do užívania zrekonštruovaný a zmodernizovaný úsek cesty II/573 medzi obcami Šoporňa a Dlhá nad Váhom. Obsahuje aj zabudované moderné bezpečnostné prvky.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %