Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.04.2020 09:00

V centre mesta osadili automat na ochranné rúška


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žiar nad Hronom pokračuje v opatreniach, ktoré majú pomôcť zabrániť šíreniu nového koronavírusu. V jeho centre začal v pondelok (6. 4.) popoludní fungovať automat na ochranné rúška.


Primátor Peter Antal informoval, že rúška sú bavlnené z certifikovanej tkaniny. Automat umiestnili pred výškovú budovu na Námestí Matice slovenskej.     

„Už nikto nebude môcť povedať, že nemá rúško, lebo nevie kúpiť a nemá mu kto ušiť. Každý deň by sme mali mať buď vypraté, alebo prežehlené, alebo nové rúško, aby sme boli chránení a zároveň aby sme chránili druhých,” uviedol na svojom facebookovom profile Antal.      

Žiarska samospráva v uplynulých dňoch bezplatne distribuovala ochranné rúška seniorom nad 70 rokov, zdravotne ťažko postihnutým obyvateľom bez rozdielu veku a na individuálne vyzdvihnutie ich ponúka aj obyvateľom starším ako 65 rokov. Rúška tiež darovala štátnym policajtom a do miestnej nemocnice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
02.05.2020
Mesto zámenou získa pozemky pri gymnáziu
Mesto Žiar nad Hronom chce zámenou získať pozemky v areáli miestneho Gymnázia Milana Rúfusa, ktoré sú potrebné na vybudovanie športového zázemia školy. Výmenu týchto pozemkov za mestské pozemky v inej lokalite odsúhlasili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci.
viac
30.03.2021
Mesto podpísalo zmluvu na vybudovanie zelenej steny na MsKC
Mesto Žiar nad Hronom už podpísalo zmluvy na vybudovanie zelenej steny na budove Mestského kultúrneho centra (MsKC) i na úpravu spevnenej plochy, ktoré majú slúžiť ako vodozádržné opatrenia v reakcii na čoraz intenzívnejšie prejavy zmeny klímy.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %