Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.11.2020 01:40

V L. Mikuláši jazdí vysoko ekologický autobus


Ilustračná snímka: (mikulas.sk).


V uliciach Liptovského Mikuláša premáva vysoko ekologický elektrický autobus. Nasadili ho do testovacej prevádzky v rámci mestskej autobusovej dopravy (MAD).


Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že ide o možné "zelené" riešenie pre mesto z hľadiska dopravy.     

„Prepravca týmto zisťuje, či je autobus vhodný na použitie v mestskej doprave. Zatiaľ premáva na kratších linkách s nižšou obsadenosťou,” priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu.      

Testovanie autobusu potrvá do 13. novembra. Ak sa osvedčí, v budúcnosti podľa Čapčíkovej možno uvažovať o získaní financií z externých zdrojov na kúpu elektrických autobusov a tiež infraštruktúry na rýchlonabíjanie batérií.     

„Pri zazmluvnení dopravcu sme počítali aj s týmto budúcim rozvojom a súčasné nové autobusy vieme kedykoľvek vymeniť za iné, napríklad elektrické bez toho, aby sme boli nejakým spôsobom sankcionovaní,” dodal Lengyel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2016
Znížením dane za letné terasy chce radnica oživiť centrum mesta
Samospráva Liptovského Mikuláša sa rozhodla bojovať s vyľudneným hlavným námestím.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %