Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
04.05.2023 10:35

V Morovne sa opäť zídu furmani, budú súťažiť v troch disciplínach


Snímka zdroj: (Mesto Handlová).


Handlovská časť Morovno bude opäť hostiť furmanov z celého Slovenska.


V poradí 16. ročník podujatia Morovnianska podkova bude 13. mája, tento rok mesto pristúpilo vzhľadom na zvýšené náklady s organizáciou súťaže i k zavedeniu dobrovoľného vstupného. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Veríme, že aj na 16. ročníku to bude pre všetkých divákov zaujímavý zážitok. Vzhľadom na zvýšené náklady bude tento rok dobrovoľné vstupné jedno euro," uviedla Paulínyová.

Výťažok zo vstupného podľa nej pôjde na samotnú organizáciu podujatia a vykrytie zvýšených nákladov, aby ostala zachovaná kvalita podujatia, ktoré má obľubu u návštevníkov aj furmanov.

Furmani budú na ihrisku pri letisku súťažiť v troch tradičných disciplínach: furmanský slalom, práca s drevom a ťažký ťah. "V roku 2022 podujatie navštívilo približne 1500 divákov a publikum tlieskalo desiatim furmanom z celého Slovenska. Celkoví víťazi dostali od mesta Handlová finančné ceny," pripomenula hovorkyňa mesta.

Morovnianska podkova sa koná od roku 2004, v roku 2009 sa mesto Handlová rozhodlo prevziať organizačné zabezpečenie pretekov na seba a svoje organizácie. Súťaž spoluorganizujú Centrum voľného času, Miestne osvetové stredisko Morovno, furmani handlovskej doliny, Zväz chovateľov koní Slovenska a ďalší dobrovoľníci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2017
Morovnianska podkova
V mestskej časti Morovno pri Handlovej sa v sobotu 6. mája uskutoční 12. ročník furmanských pretekov, kde si zmerajú svoje sily furmani zo širokého okolia.
viac
08.01.2018
Na Kľačianskej podkove súťažili s chlapmi aj tri furmanky
Na dvanástom ročníku Kľačianskej podkovy si v nedeľu v Turčianskych Kľačanoch zmeralo sily v dvoch disciplínach – práci s drevom a v ťažkom ťahu 22 furmanov a tri furmanky.
viac
08.02.2023
Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy v Bratislavskom kraji sa môžu opäť zapájať do čitateľského projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je deti, žiakov a študentov motivovať k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám či podporovať fantáziu.
viac
08.03.2023
Múzeum vyhlásilo súťaž o najkrajšiu kraslicu, prihlásiť sa môže ktokoľvek
Horehronské múzeum v Brezne vyhlásilo druhý ročník súťaže Veľkonočná pisanka, ktorej cieľom je prezentovať výrobcov kraslíc a podporiť i pomôcť uchovávať tradičné ľudové remeslá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %