Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.02.2020 02:40

V obnovených priestoroch OÚ v R. Sobote vzniklo i klientske centrum


Snímka zdroj: (mvsr).


Zriadenie nového klientskeho centra a združenie celej agendy pod jednu strechu umožnila rekonštrukcia administratívnej budovy na Hostinského ulici, kam sa v uplynulých mesiacoch presťahoval Okresný úrad (OÚ) Rimavská Sobota.


Podľa údajov Ministerstva vnútra (MV) SR stálo zníženie energetickej náročnosti objektu okolo 600 000 eur a ďalších 211 000 eur tvorili náklady súvisiace so samotným zriadením klientskeho centra.

„Predtým sme sídlili na štyroch rôznych miestach v meste Rimavská Sobota. Teraz je celá agenda OÚ v jednej budove. Všetko je tu vynovené vrátane nového nábytku,“ uviedol pri utorkovom (25. 2.) oficiálnom odovzdaní priestorov prednosta rimavskosobotského OÚ Csaba Csízi.

Výhodou pre klientov je podľa neho pomoc supervízorky, ktorá ich privíta hneď po príchode na úrad. „Poradí im, pomôže, aký gombík treba stlačiť, aký poplatok zaplatiť, za kým ísť. Predtým to tu nebolo a naši občania to vnímajú pozitívne,“ dodal Csízi.

Podľa štátneho tajomníka MV SR Michala Bagačku je podstatné pri tomto projekte zefektívniť štátnu správu. „Hlavná pointa je, aby človek nemusel behať po úradoch, v niektorých mestách možno až kilometre, ale aby sa to dostalo do jedného centra, kde by si vedel vybaviť gro dokladov,“ uviedol pri otvorení.

Ako dodal, celkovo ide na Slovensku o 60. otvorené klientske centrum a podľa merania spokojnosti, ktoré sa uskutočnilo v roku 2019 na vzorke 1117 respondentov, bola celková spokojnosť s nimi na úrovni 90 percent.

Rimavskosobotský OÚ má podľa údajov MV SR celkovo 105 zamestnancov, z toho 14 je v klientskom centre. Ďalších 21 je takzvaných front office pracovníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
14.03.2020
Dôležité informácie pre občanov a podnikateľov
Ako postupovať pri vybavovaní žiadostí v klientskych centrách a na okresných úradoch od pondelka 16. 3. 2020.
viac
08.04.2020
Mesto Hlohovec dočasne odpojilo bezplatné wifi zóny
Až do odvolania vyplo mesto Hlohovec internetové pripojenie v mestských wifi zónach. Dôvodom bolo podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej zamedzenie zoskupovania sa najmä mladých užívateľov internetu.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %