Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.02.2020 02:10

Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí


Na snímke prednosta Okresného úradu vo Zvolene Samir Moumani a ministerka vnútra SR Denisa Saková otvárajú klienstke centrum vo Zvolene. Snímka zdroj: (tasr).


Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.


„Som rada, že aj vo Zvolene sme dostali celý Okresný úrad pod jednu strechu a vytvorili sme klientske centrum, ktoré bude poskytovať občanom služby hodné 21. storočia,” povedala ministerka vnútra SR Denisa Saková.

Podľa nej odozvy obyvateľov na služby klientskych centier, ktoré boli doteraz zriadené, sú iba pozitívne. Keďže všetkých okresov je 78, zriadenie ďalších bude už na pleciach nového ministra vnútra, ktorý príde po nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Súčasťou klientskeho centra vo Zvolene je napríklad vyvolávací systém, občania môžu využívať služby nepretržite, bez obedňajšej prestávky pracovníkov úradu a podobne.

Ako uviedol prednosta Okresného úradu vo Zvolene Samir Moumani, vo vynovenej budove teraz sídli všetkých osem odborov úradu. Predtým boli jednotlivé odbory až na troch miestach v meste.

Objekt na Študentskej ulici sa zateplil, vymenili sa okná a dvere, zrekonštruovali sa tepelné a elektrické rozvody a vodoinštalácia. Nový je aj osobný výťah a objekt sa prispôsobil bezbariérovému vstupu.

Náklady na rekonštrukciu tvorili pri vyhlásení súťaže 1,9 milióna eur. Obnova bola financovaná z eurofondov.

V utorok otvorili klientske centrum nielen vo Zvolene, ale aj na Okresnom úrade v Leviciach a v Rimavskej Sobote.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2017
Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok
Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
26.02.2020
V obnovených priestoroch OÚ v R. Sobote vzniklo i klientske centrum
Zriadenie nového klientskeho centra a združenie celej agendy pod jednu strechu umožnila rekonštrukcia administratívnej budovy na Hostinského ulici, kam sa v uplynulých mesiacoch presťahoval Okresný úrad (OÚ) Rimavská Sobota.
viac
25.07.2020
Rekonštrukcia Istropolisu by mala zohľadniť aj budúcu vlakovú stanicu Filiálka
Po tom, ako majiteľ Istropolisu predstavil projekt nového kultúrno-spoločenského centra, bratislavská župa navrhuje v projekte zohľadniť aj budúcu železničnú stanicu Filiálka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %