Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.05.2023 12:35

V parku bude Festival Zeme, ponúkne rôzne environmentálne aktivity


Ilustračná snímka.


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.


"Festival Zeme má ambíciu vzdelávať v environmentálnej oblasti všetky vekové kategórie a vzbudzovať v nich záujem o životné prostredie. Podujatie sa v Banskej Bystrici uskutoční už po tretíkrát. Pre návštevníkov je počas celého dňa pripravený zaujímavý program, v ktorom nebudú chýbať environmentálne aktivity realizované zábavnou a hravou formou," uviedla Pšenáková.

V mestskom parku od 9.00 do 15.00 h sa záujemcovia naučia napríklad určovať druhy vtákov podľa hlasu a vzhľadu, minerály podľa fyzikálnych vlastností, dozvedia sa viac o tom, ako správne triediť odpad, o zmene klímy a pripravené sú aj rôzne aktivity o ovzduší, jeho znečistení, zábavné hry, kvízy a úlohy.

Festival Zeme organizuje SAŽP v spolupráci s ďalšími rezortnými organizáciami ministerstva životného prostredia, ako i neziskovými organizáciami, pôsobiacimi v banskobystrickom regióne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
17.03.2023
Porota vybrala víťazný návrh na revitalizáciu mestského parku
Mesto už pozná víťaza krajinársko-architektonickej súťaže návrhov na revitalizáciu mestského parku v Banskej Bystrici.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %