Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.07.2022 10:35

V poradí 27. škôlka v Petržalke je opäť o čosi bližšie k realite


Ilustračná snímka.


Jej budovu na Fialovej ulici v lokalite Slnečnice odovzdal developer minulý týždeň mestskej časti, ktorá ju odkúpila za milión eur.


V najbližšom období budovu čakajú stavebné úpravy a vybavenie interiéru. Samospráva v tejto súvislosti požiada aj o nenávratný finančný príspevok.

"Som rád, že pomerne náročné rokovania s developerom o našej už 27. verejnej materskej škole v Petržalke dopadli úspešne. A že nová škôlka v tejto rýchlo sa rozrastajúcej časti Petržalky sa už o pár mesiacov stane skutočnosťou," uviedol starosta Petržalky Ján Hrčka.

Kapacity materských škôl v mestskej časti by sa o nové predškolské zariadenie mali rozrásť od budúceho školského roka. Vzniknúť by tam malo miesto pre približne 70 detí, najmä z danej lokality, ale aj priľahlých častí Petržalky. Otvorená by mala byť podľa odhadov v priebehu jesene. Dovtedy budovu čaká ešte kompletné prerobenie vnútorných priestorov vrátane ich vybavenia. Mestská časť v tejto súvislosti požiada aj o eurofondy.

"Okrem sumy za odkúpenie samotnej budovy i pozemku, ktorú sa nám podarilo výrazne znížiť, samospráva v najbližších týždňoch preinvestuje ďalších približne 470 000 eur, a to s iba päťpercentnou spoluúčasťou rozpočtu mestskej časti," poznamenal Hrčka. Poslanci minulý týždeň na rokovaní miestneho zastupiteľstva odobrili žiadosť o nenávratný finančný príspevok od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Nová materská škola je ďalšou funkciou v rámci verejnej infraštruktúry v rozrastajúcej sa lokalite. "Okrem súkromnej materskej školy a jasličiek, verejného parku či detských ihrísk sme plánovali pre rodiny s deťmi priniesť aj verejné predškolské zariadenie," skonštatoval výkonný riaditeľ Cresco Real Estate Ján Krnáč. Starosta zároveň verí, že sa im v najbližšom období spoločne s developerom, magistrátom i krajom podarí dohodnúť aj na výstavbe a prevádzke verejnej základnej a strednej školy. Vznikla by tak prvá združená materská, základná a stredná škola v Petržalke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
MV SR schválilo prvé žiadosti na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl
Do prvého hodnotiaceho kola výziev na výstavbu, prestavbu alebo rekonštrukciu materských škôl sa mohli zapojiť mestá a obce zo siedmich krajov s výnimkou Bratislavského.
viac
12.09.2017
Voľné miesta pre petržalských škôlkarov
Pre Petržalčanov, ktorí nedostali pre svoje dieťa miesto v materskej škole a chodia za prácou smerom do Karlovej Vsi, má mestský úrad dobrú správu.
viac
27.02.2021
Petržalka chce kúpiť budovu pre novú škôlku na Slnečniciach
Rozširovanie siete verejných materských a základných škôl by mala byť priamo úmerná novej výstavbe. Toto platí najmä v prípade kedy vznikajú nové štvrte mesta s tisíckami bytov a obyvateľov.
viac
15.12.2021
Petržalka odkúpi objekt v Slnečniciach na zriadenie novej škôlky
V bratislavskej Petržalke by mala v budúcnosti pribudnúť nová materská škola (MŠ), tentoraz v zóne Slnečnice. Jej kapacita by mala byť približne 70 detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %